هرگاه شخصی از یک کشور به کشور یا شهر دیگری نقل مکان کند و دید که مردم آنجا در تعیین روز اول رمضان با (مردم) وطن او اختلاف دارند، چکار کند؟
الحمدلله،
هرگاه شخصی وارد کشور یا شهری شد و دید که مردم آنجا روزه رمضان را آغاز کردند، بر او نیز واجب است که همراه آنها روزه بگیرد، زیرا کسی که در منطقه ای ببیند رمضان شده در حکم مردم آنجا ست، به دلیل فرموده پیامبر صلی الله علیه وسلم :
«الصَّوْمُ يَوْمَ تَصُومُونَ، وَالْفِطْرُ يَوْمَ تُفْطِرُونَ، وَالْأَضْحَى يَوْمَ تُضَحُّونَ». ترمذي (697) وألباني در صحيح ترمذي.
یعنی: رمضان همان روزي است كه روزه مي گيريد و خوردن روزه (عيد) روزي است كه روزه را مي خوريد، و عید قربان روزی است که قربانی می کنید.
و بالفرض او از کشور یا شهری که همراه مردم آنجا روزه را شروع کرده به مکانی دیگر نقل مکان کند، در اینحالت حکم او در افطار (عید کردن) و یا ادامه روزه رمضان؛ حکم مردم آن مکانی است که بدانجا منتقل شده، یعنی با آنها عید می کند هرچند که آنها زودتر از مکانی که او سابقاً همراه مردم آنجا روزه را آغاز کرده بود عید کنند، اما اگر (او با آنها عید کرد) ولی روزه وی کمتر از بیست و نه روز شود، در اینصورت بر او لازمست تا یک روز دیگر را بعداً قضا کند، زیرا ماه قمری کمتر از بیست و نه روز نخواهد شد...».
فتاوى اللجنة الدائمة؛ 10/124.
والله اعلم
وصلی الله وسلم علی محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين
سایت جامع فتاوای اهل سنت و جماعت
IslamPP.Com