Untitled Document
 
 
 
  2024 Dec 03

----

01/06/1446

----

13 آذر 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

پيامبر صلى الله عليه و سلم فرمودند:

"أَوْلِم و لو بشاة"(متفق عليه)

«وليمه بده اگرچه گوسفندي باشد».

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

قرآن و حدیث>آثار>مستدرك > توضيحي درباره كتاب مستدرك حاكم و احاديث آن

شماره مقاله : 10819              تعداد مشاهده : 355             تاریخ افزودن مقاله : 24/6/1390

توضيحي درباره کتاب مستدرک حاکم و احاديث آن
شماره فتوى 6668 


کتاب مستدرک حاکم يکي از کتابهاي حديثي اهل سنت است که مانند هر کتاب ديگري هم شامل احاديث صحيح است و هم شامل احاديث ضعيف يا حتي دروغين..
البته سطح اين کتاب بسيار پايين تر از صحاح سته (بخاري و مسلم، و نسائي و ابوداود و ترمذي و ابن ماجه) است.
بنابراين کساني که با علم حديث آشنايي ندارند بايد قبل از استناد به احاديث اين کتاب حتما و حتما از صحت آن حديث مطمئن شوند و براي رسيدن به اين هدف بايد به تحقيق متخصصين و حديث شناسان متبحر رجوع کنند تا ببينند که مثلا علماي متخصص در مورد فلان حديث مستدرک حاکم چه گفته اند و درجه ي آنرا چگونه تشخيص داده اند، پس از اطمينان از صحت حديث مي توان به آن استناد کرد در غير اينصورت استناد به احاديث نامعلوم يا ضعيف ارزشي ندارد.
و معمولا روافض اهميتي به صحت يا ضعف احاديث نمي دهند و براي همين است که کتابهاي شيعه مملو از احاديث و روايات ضعيف و جعلي است که با اين وجود براحتي و بدون مشکل به آن روايات استناد مي کنند!! و لذا در هنگام استناد به احاديث وارده در کتابهاي اهل سنت نيز به اين موضوع مهم اهميت نمي دهند که آيا حديث مورد استناد آنها صحيح است يا خير؟ و طبق عادت زشت خود هر حديثي را که يافتند – ماداميکه به نفع آنها باشد – مي پذيرند هرچند که حديث از نظر علم حديث شناسي بي ارزش باشد، چرا که احاديث غير صحيح هيچ ارزش و اعتباري ندارند بنابراين استناد به آنها چيزي را ثابت نمي کند، و متاسفانه وجود همين احاديث ضعيف و دروغين موجب شده که آنهمه انحراف و خرافات و افتراء در دين آنها ايجاد شود.
و قرار نيست که هر روايتي که در ميان کتابهاي اهل سنت باشد صحيح و قابل قبول باشد! و تا بحال احدي از علماء چنين چيزي را نگفته است، و اصولاً علم حديث شناسي براي همين امر مهم تدوين شده تا به بررسي و پالايش احاديث صحيح و ناصحيح بپردازند تا مخاطبان اين کتابها سردرگم نشوند، علمي که شيعه از آن بي نصيب مانده و لذا مي بينيم که روايات دروغين آنقدر در بين کتابهاي شيعه شايع شده است که تقريبا اعتماد به کتابهاي شيعه غير ممکن است.
اما خوشبختانه علماي متبحر و متخصص حديث شناس اهل سنت از همان اوائل اسلام تا کنون مدام درحال بررسي و تحقيق و پالايش احاديث وارده در کتابهاي اهل سنت بوده اند و خوشبختانه امروزه تقريبا تمامي احاديث صحيح و ناصحيح را از هم جدا کرده اند، فقط کافيست به کتابهاي تخريج شده مراجعه کنيد تا از وضعيت احاديث اطلاع يابيد. مثلا شما بايد کتاب مستدرک حاکم (تخريج شده) بخوانيد نه کتاب مستدرک (بدون تخريج) تا براي شما مشخص شود که کدام حديث کتاب صحيح است و کدام ناصحيح، چرا که خود مصنف کتاب هم ادعا نکرده که تمام احاديث کتابش صحيح هستند، کار او فقط جمع آوري حديث بوده و ممکن است در اين ميان احاديث ضعيف و دروغين زيادي را (سهوا) جمع کرده باشد و يا عمدا جمع کرده تا مردم بدانند کدام دروغ است و کدام صحيح..، مانند همانکاري که امام طبري در کتاب تاريخ خود انجام داده؛ يعني عمدا بعضي از روايات و نقل قولهاي دروغ و ضعيف را وارد کتابش کرده تا مردم و خوانندگان کتابش بدانند که روايت دروغيني هم در فلان قضيه وجود دارد! پس براي کتاب طبري هم کتاب تخريج شده آن ضروري است که مي توانيد از انتشارات معتبر تهيه کنيد.

والله اعلم
وصلي الله وسلم علي محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين
سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

قال يعقوب بن المسيب : دخل المطلب بن حنظب على سعيد بن المسيب في مرضه وهو مضطجع فسأله عن حديث، فقال: أقعدوني فأقعدوه، قال: «إني أكره أن أحدث حديث رسول الله صلى الله عليه وسلم وأنا مضطجع». الحلية الأولیاء؛ أبي نعيم اصفهانی. یعقوب پسر مسیب می گوید: مطلب بن حنظب به عیادت سعید بن مسیب رفت و دید که او بر پهلو خوابیده است، مطلب از وی درباره حدیثی پرسید، سعید گفت: مرا بنشانید، او را نشاندند، سپس فرمود: «من ناپسند می دانم که در حالت خوابیده حدیث رسول خدا صلی الله علیه وسلم را بازگو نمایم».

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 1742
دیروز : 3590
بازدید کل: 8969499

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010