Untitled Document
 
 
 
  2024 Dec 03

----

01/06/1446

----

13 آذر 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

از عبدالله بن حنظله روايت است که پيامبر صلى الله عليه و سلم فرمود : "درهم ربا يأکله الرجل و هو يعلم أشد من ستة و ثلاثين زنیة" (روايت أحمد و طبراني و در صحيح الجامع البانى برقم 3375)، يعنى: "يک درهم ربا که شخص آگاهانه مي‌خورد، از سي و شش بار زنا کردن شديدتر است".

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

فقه>مسائل فقهی>رمضان > بهترین ساعات ماه رمضان را غنیمت بدانیم

شماره مقاله : 1468              تعداد مشاهده : 477             تاریخ افزودن مقاله : 28/1/1389

 بهترین ساعات ماه رمضان را غنیمت بدانیم !


منبع : اینترنت / ترجمه : خالد ایوبی نیا
 

ساعت اول : ( اولین ساعت از روز – بعد از نماز صبح )

امام نووی رحمه الله در کتاب الاذکار گفته است : " بدان که بهترین اوقات برای ذکر و یاد خداوند در روز بعد از نماز صبح است "

امام ترمذی از از انس (رض) روایت نموده است که پیامبر (ص) فرمودند : " من صلی الفجر فی جماعة ثمّ قعد یذکر الله حتی تطلع الشمس ثمّ صلّی رکعتین کانت له کأجر حجة و عمرةٍ تامةٍ تامةٍ تامةٍ " هر کس نماز صبح را با جماعت بخواند سپس بنشیند و تا طلوع آفتاب به ذکر و یاد خدا مشغول باشد سپس بعد از طلوع خورشید دو رکعت نماز بخواند اجر و پاداش او مانند پاداش حج و عمره ای کامل است و لفظ (تامةٍ ) را سه بار تکرار نمودند . ترمذی این حدیث را روایت نموده و آن را حدیثی حسن دانسته است .

پیامبر (ص) هنگامی که نماز صبح می خواند در جایگاه نماز می نشست تا اینکه آفتاب به خوبی طلوع می نمود . دانشمندان و فقهای اسلامی تأکید دارند بر اینکه مستحب است این ساعات ( بعد از نماز صبح ) را غنیمت دانسته و تا طلوع آفتاب به ذکر و یاد خدای متعال مشغول باشیم . 

در حدیث پیامبر (ص) وارد است : « اللّهم بارک لأمتی فی بکورها » با الها در صبحگاههای امتم برکت نما .

لذا خوابیدن بعد از نماز صبح مکروه است ، چون که در این ساعات رزق و روزی تقسیم می شوند پس خوابیدن در این ساعات شایسته نیست بلکه باید این لحظات را با ذکر و یاد خدا و دعا و استغفار احیا نماییم بویژه که ما در ماه رمضان قرار داریم ، ماهی که اجر و پاداش اعمال در آن چند برابر می گردد.



ساعت دوم : آخرین ساعت از روز – قبل از غروب آفتاب ) :


مؤمنان روزه دار به سبب آمادگی خویش برای افطار و تهیه نمودن وسائل افطاری غالباً این ساعت با ارزش را از دست می دهند ؛ برای کسی که دربدست آوردن اجر و پاداش حریص است چنین غفلتی شایسته نیست ، چرا که این لحظات بسیار با ارزش و دقایق پر بها و بهترین وقت برای دعا و نیایش با خداوند است ( لحظاتی که هیچ گونه حائل و فاصله ای میان خداوند بلند مرتبه و بندگان روزه دار باقی نمی ماند ) و مطابق حدیث پیامبر (ص) این لحظات هنگام استجابت دعا می باشد . پیامبر (ص) فرموده است : « ثلاثٌ مستجاباتٌ : دعوة الصائم ، و دعوة المظلوم ، و دعوة المسافر » خداوند دعای سه کس را استجابت می کند : دعای روزه دار ، دعای مظلوم ، و دعای مسافر .



سلف صالح بر آخر روز بیشتر از اول آن اهمیت قایل می شدند و احترامش می گرفتند ؛ چرا که این لحظات خاتمه ی روز هستند . پس انسان موفق و کامیاب کسی است که خداوند او را در راستای استفاده نمودن صحیح و بهتر از این ساعات در دعا و نیایش موفق بگرداند . 



ساعت سوم : وقت سحر


سحر لحظه های قبل از فجر را می گویند : خداوند می فرماید : { وَالْمُسْتَغْفِرِينَ بِالأَسْحَارِ } ( بندگان خوب خدا وندکسانی هستند که .... و در سحر گاهان آمرزش می طلبند . پس برادر و خواهر روزه دارم : بر این اوقات با ارزش حریص و آن را غنیمت بشماریم و با کثرت دعا و استغفار تا وقت اذان از برکات آن بهره مند شویم، بویژه که ما در ماه مبارک رمضان هستیم این دقایق معنوی و روحانی را در چیزی که ارتباط ما را با خداوند تقویت نماید به سر ببریم . خداوند ما را تشویق می نماید که این ساعات با ارزش را غنیمت دانسته و به تسبیح و تهلیل مشغول باشیم . { وَسَبِّحْ بِحَمْدِ رَبِّكَ قَبْلَ طُلُوعِ الشَّمْسِ وَقَبْلَ غُرُوبِهَا وَمِنْ آنَاءِ اللَّيْلِ فَسَبِّحْ وَأَطْرَافَ النَّهَارِ لَعَلَّكَ تَرْضَى (130/ طه } و قبل ازطلوع آفتاب و پیش از غروب آن ، و در اثناء شب و در بخشهایی از روز ، به پرستش و ستایش پروردگارت مشغول شو تا ( پیوندت با خدا استوار گردد و آرامش خاطر به تو دست دهد ، و بدانچه برایت مقرر شده ) راضی و خوشنود شوی .



و باز خداوند می فرماید : { وَسَبِّحْ بِحَمْدِ رَبِّكَ قَبْلَ طُلُوعِ الشَّمْسِ وَقَبْلَ الْغُرُوبِ (39) وَمِنْ اللَّيْلِ فَسَبِّحْهُ وَأَدْبَارَ السُّجُودِ (40/ق } و ستایش و سپاس پروردگارت را پیش از طلوع آفتاب و قبل از غروب آن بجای آور و نیز در پاره ای از شب و بدنبال نمازها ، او را بستای و تسبیح و تقدیسش نمای .

منبع : وبلاگ مدرسه صلاح الدین



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

قال سفيان الثوري رحمه الله: «إذ أحببت الرجل في الله، ثم أحدث في الإسلام فلم تبغضه عليه فلم تحبه في الله» الحلية الأولیاء (7/34) امام سفیان ثوری رحمه الله می فرمایند: «هرگاه کسی را بخاطر الله دوست داشتی، سپس آن شخص بدعتی در اسلام ایجاد کرد و تو بخاطر آن بدعتش وی را مبغوض نداری، پس بدان که او را بخاطر خدا دوست نداشته ای».

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 1465
دیروز : 3590
بازدید کل: 8969222

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010