Untitled Document
 
 
 
  2024 Oct 13

----

09/04/1446

----

22 مهر 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

پيامبر صلى الله عليه و سلم فرمودند: "قد افلح من آمن و رزق كفافا و قنّعه الله مما آتاه"
 «قطعا هر كس‌ به‌ اسلام‌ راه‌ يافت‌ و معيشت‌ مادي‌ زندگي‌اش‌ در حد كفاف‌ بود و به‌ آن‌ حد قناعت‌ ورزيد، رستگار گشت‌».

IslamPP.Com 

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

سياست>اشخاص>بگویچ، علی عزت

شماره مقاله : 1719              تعداد مشاهده : 787             تاریخ افزودن مقاله : 12/3/1389

 

علی عزت بگویچ

متفکر و ساستمدار بوسنیایی “علی عزت بگویچ” به سال 1925 میلادی در منطقه شاباتس بوسنی دیده به جهان گشود. در اوایل جوانی به دلیل تفکرات اسلامی مغایر با ایدئولوژی کمونیستی حاکم محاکمه شد.

او در جوانی به سازمان جوانان مسلمان که به پیروی از جنبش اخوان المسلمین مصر در سارایوو تاسیس شده بود، پیوسته بود. در سال 1946 او محکوم به سه سال زندان گردید. پس از خروج از زندان تحصیل در رشته حقوق را ادامه داد و در سال 1962 توانست گواهی وکالت دریافت نماید.

در این حین او به مطالعه و نوشتن مقالاتی با نام مستعار اقدام نمود و پس از انتشار اولین کتابش با عنوان “گفتمان اسلامی” به همراه 12 روشنفکر دیگر در سارایوو به اتهام “بنیادگرایی” محاکمه و به مدت 14 سال زندانی گردید و سرانجام در آغاز دهه 90 در تشکیل حزب کارگر ملی گرا که بعدها به بزرگترین حزب بوسنی تبدیل گردید، شرکت کرد و سرانجام در ماه می 1990 به ریاست حزب و پس از آن به عنوان رئیس جمهوری کشور تازه تاسیس بوسنی و هرزگوئین طی سالهای 1990 تا 2000 میلادی برگزیده شد.

بگویچ، مسلمانان بوسنی را طی سالهای جنگ استقلال رهبری نمود، او از خانه محقر و دفتر ساده اش ملت بوسنی را در مسیر سخت استقلال همراهی نمود. این مبارزه نابرابر از سال 1992 تا 1995 ادامه یافت. او از طریق فکر و اندیشه اش توانست در بدترین اوضاع قضیه بوسنی را به نفع مسلمانان مظلوم بوسنیایی به حرکت دربیاورد. در این بین او به تالیف کتابش با عنوان “اسلام، میان شرق و غرب” پرداخت و توانست جایزه بین المللی ملک فیصل را دریافت دارد. او همچنین در سال 1999 خاطراتش را با عنوان “فرار من به سوی آزادی” نوشت او در این کتاب خاطرات روزهای زندانش مابین سالهای 1983 و 1988 را به رشته تحریر دراورده است.

به پاس آثار برجسته او که در کمک به تفکر اسلامی نقش برجسته ای ایفا نمود، هیئت برگزار کننده جایزه بین المللی قرآن کریم دبی (1) او را به عنوان شخصیت اسلامی سال 2001 میلادی انتخاب نمود. آثاری مانند “گفتمان اسلامی” ، “موانع پیش روی نهضت اسلامی” ، “اسلام میان شرق و غرب” و “فرار من به سوی آزادی”.

بگویچ  به علت وخامت وضعیت سلامتی اش در دهم سپتامبر 2003 در بیمارستان سارایوو  در سن 78 سالگی دار فانی را وداع گفت.

منبع: الجزیره

(1) این جایزه از معتبرترین جوایز در زمینه تفکر اسلامی است. از شخصیت های مشهوری که این جایزه به آنها تعلق گرفته می توان از شیخ متولی الشعراوی، سید ابوالحسن ندوی و دکتر یوسف قرضاوی نام برد.

به نقل از وبلاگ ابوعامر 



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

ابن قیم رحمه الله در بیان نظر مذهب امام ابوحنیفه رحمه الله می گوید: "اصحاب ابوحنیفه به تحریم گوش دادن به تمام آلات لهو مانند نی و ... تصریح نموده و همچنین تصریح کرده اند که گوش دادن به این آلات معصیتی است که باعث فسق می شود و باعث عدم قبول گواهی و شهادت فرد می شود... [إغاثة اللهفان] 

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 4483
دیروز : 8428
بازدید کل: 8498793

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010