Untitled Document
 
 
 
  2025 Sep 01

----

08/03/1447

----

10 شهريور 1404

 

تبلیغات

حدیث

 

پيامبرصَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ وَسَلَّمَ  مي‌فرمايد: « تَرَكْتُ فِيكُمْ أَمْرَيْنِ لَنْ تَضِلُّوا مَا تَمَسَّكْتُمْ بِهِمَا كِتَابَ اللَّهِ وَسُنَّةَ نَبِيِّهِ»
 (در ميان شما دو چيز را گذاشتم تا زماني كه به آن دو چنگ زنيد هرگز گمراه نمي‌شويد؛ كتاب الله[قرآن] و سنت پيامبرش).
«موطا مالك» 2/899 (1594)

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

فقه>اشخاص>ابن حزم ظاهری

شماره مقاله : 1786              تعداد مشاهده : 422             تاریخ افزودن مقاله : 24/3/1389

 

علي بن أحمد بن سعيد بن حزم الظاهري، أبو محمد: عالم أندلسی در عصر خود، و یکی از أئمه إسلام. در أندلس مردم بسیاری به مذهب وی انتساب داشتند، و به آنان "حزميه" گفته می شد. در قرطبه زاده شد. و خود و پدرش از قبل رياست وزارت و تدبير مملكت را بعهده داشتند، اما از آن روی برگرداند و به علم و تأليف روی آورد. از محقین فقیه حافظی بود که أحكام را به دور از مصانعه از كتاب وسنت استنباط می کرد. او مورد انتقاد بسیاری از علماء و فقهاء قرار گرفت، و در بغض بر وی همپشتی کردند، و بر تضليل او گرد آمدند وسلاطين خود را از فتنه ی وی ترسانیدند، و عوام خود را وی باز داشتند، ملوك او را وادار به ترک وطن کردند. او به ناچار به باديه لَبْلة (از بلاد أندلس) رفت و در آنجا وفات یافت. از پسرش فضل روایت شده است که او در نزد خود به خط پدرش نزدیک به 400 مجلد از تألیفاتش را گرد آورده است، که مشتمل به هشتاد هزار برگ است. و گفته می شود که: زبان ابن حزم وشمشیر حجاج دو برادرند.

مشهورترین تصانیف وی عبارتند از: "الفصل في الملل والأهواء والنحل ـ چاپ" و "المحلى ـ چاپ"، فقه، و "جمهرة الأنساب ـ چاپ" و "الناسخ والمنسوخ ـ چاپ" و "حجة الوداع ـ چاپ" غير كامل، و "ديوان شعر ـ خطی" جزئی از آن ـ و "جوامع السيرة ـ چاپ" و به همراه آن پنج رساله است، و "التقريب لحدّ المنطق والمدخل إليه ـ چاپ" و "مراتب العلوم ـ خطی"، "الأعراب ـ خطی" و "ملخص إبطال القياس ـ چاپ" آن را أفغاني مورد تحقیق قرار داده است و آن را از ابن حزم می داند، و "فضائل الأندلس ـ چاپ" و "أمهات الخلفاء ـ چاپ" و "رسائل ابن حزم ـ چاپ" و "الإحكام لأصول الأحكام ـ چاپ"، و "إبطال القياس والرأي ـ چاپ" و "المفاضلة بين الصحابة ـ چاپ" "الفصل" که آن را سعيد أفغاني منتشر کرده است و "مداواة النفوس ـ چاپ" رساله در أخلاق، و "طوق الحمامة ـ چاپ" در أدب، و غیره. و دكتر عبد الكريم خليفه کتاب "ابن حزم الأندلسي"  را در باره وی منتشر کرده است.

 

ترجمه و تألیف از: لوح فشرده المرجع الأكبر للتراث الإسلامي

 



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

یحیی بن معاذ (رحمه الله) فرمود: « عجبت ممن يحزن على نقصان ماله كيف لا يحزن على نقصان عمره. » «شخصی به خاطر ضیاع اموالش اندوهگین می‌شود، اما با کمال تأسف، زندگی‌اش مدام رو به زوال است، اما بخاطر این نابودی جبران‌ناپذیر اصلاً غمگین نمی‌شود». صفة الصفوة، أبو الفرج عبد الرحمن بن علي بن الجوزي.

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 1287
دیروز : 26516
بازدید کل: 12130423

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010