Untitled Document
 
 
 
  2024 Dec 06

----

04/06/1446

----

16 آذر 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: (ما الدنیا فی الآخرۀ إلا مثل ما یجعل أحدکم أصبعه فی الیم فلینظر بم یرجع) یعنی: «دنیا در مقایسه با آخرت، تنها بدین می‌ماند که یکی از شما انگشتانش را در آب دریا فرو برد، آن‌گاه بنگرد که با چه مقدار باز می‌گردد». [مسلم، شماره‌ي 2858.]

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

سياست>مفاهيم و اصطلاحات سياسي>ناسیونالیسم

شماره مقاله : 179              تعداد مشاهده : 865             تاریخ افزودن مقاله : 16/5/1388

[اصطلاح سياسي]


نويسنده: سید یعقوب محمدنیا 



  ناسیونالیسم (Nationalism)

ناسیونالیسم یا ملی گرایی که از لغت Nation به معنی ملت در زبان فرانسه گرفته شده نخستین بار در قرن 18 در فرانسه مصطلح شده و مفهوم آن تاکید بر مصالح و منافع ملی و دفاع از حقوق و منافع یک ملت در برابر تهاجم و تجاوزات احتمالی ملت ها و ملیت های دیگر است. ناسیونالیسم _ بر خلاف انترناسیونالیسم _ دفاع از مرزهای ملی، وطن پرستی با ویژگی ملی یا کشش به سوی آن همچنین دفاع از علائق ملی و تعلق خاطر غیورانه نسبت به وطن را مهمترین وظیفه ی هر فرد می شمارد.

ناسیونالیسم تقسیم بندی ابعاد و درجات مختلفی دارد. ناسیونالیسم مثبت یا ناسیونالیسم لیبرال که در بیشتر کشورهای پیشرفته و مترقی جهان وجود دارد، معتقد به منافع ملی با احترام به آزادی های فردی و شناسایی حق حاکمیت ملت ها بر سرنوشت خود می باشد. این نوع ناسیونالیسم برای حقوق و آزادی های ملل دیگر هم ارزش و اهمیت قائل است. بنابراین ضمن قائل بودن به اولویت منافع ملی خود، در سطح بین الملل نیز با کشورهای دیگر همکاری نموده و به اصول و موازین بین المللی احترام می گذارد. نوع دیگر ناسیونالیسم، ناسیونالیسم افراطی یا منفی است که از مهمترین نوع آن می توان به ناسیونالیسم افراطی آلمان و ایتالیا قبل از جنگ دوم جهانی اشاره کرد.

در ناسیونالیسم افراطی منافع یک ملت _نه مساوی با سایر ملل _ که برتر از منافع سایر ملت ها و حتی برتر از حقوق و منافع افراد و آحاد خود آن ملت است.

این نوع ناسیونالیسم در واقع یک نوع تعصب بی منطق نژادی و قومی است که تجاوز به حقوق سایر ملل را تجویز می کند. نمونه ی امروزی آن ناسیونالیسم افراطی صهیونیستی است که بر یک آموزه ی غیر واقعی دینی ملت یهود را قوم برتر می داند که سایر افراد بشر برای خدمت به آنها خلق شده اند و به همین سبب نیز شاهد جنایت و نسل کشی صهیونیست ها هستیم که این امر می تواند موجب به خطر افتادن صلح و امنیت بین المللی گردد....



به نقل از: سايت تابش



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

قال سفيان الثوري رحمه الله: «إذ أحببت الرجل في الله، ثم أحدث في الإسلام فلم تبغضه عليه فلم تحبه في الله» الحلية الأولیاء (7/34) امام سفیان ثوری رحمه الله می فرمایند: «هرگاه کسی را بخاطر الله دوست داشتی، سپس آن شخص بدعتی در اسلام ایجاد کرد و تو بخاطر آن بدعتش وی را مبغوض نداری، پس بدان که او را بخاطر خدا دوست نداشته ای».

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 905
دیروز : 3992
بازدید کل: 8992555

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010