Untitled Document
 
 
 
  2024 Nov 21

----

19/05/1446

----

1 آذر 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

ابومالک اشعري روايت است که پيامبر صلى الله عليه و سلم فرمود : " إن في الجنة غرفا يري ظاهرها من باطنها و باطنها من ظاهرها، أعدها الله تعالي لمن أطعم الطعام، و ألان الکلام، و أدام الصيام، و صلي بالليل و الناس نيام" (صحيح ابن ماجة 2123)، يعنى: «در بهشت اتاقهايي است که از درون، بيرون آنها و از بيرون درون آنها نمايان است، خداوند آنها را براي کسي آماده کرده است که (به فقرا) طعام مي‌دهند، و به نرمي سخن مي‌گويند، و شبانگاهان در حالي که مردم در خوابند نماز مي‌خوانند».

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

الهیات و ادیان>فرقه ها و مذاهب>شیعه > منبع دریافت علوم شرعی از دیدگاه شیعه

شماره مقاله : 1876              تعداد مشاهده : 330             تاریخ افزودن مقاله : 31/3/1389

منبع دریافت علوم شرعی از دیدگاه شیعه

س – علمای معاصر شیعه در مورد منابع دریافت علم شرعی چه می گویند ؟
ج – آنها بر اصول و منابع علمای گذشته خود یعنی کتاب­های چهارگانه (الکافی،التهذیب، الاستبصار و من لا یحضره الفقیه) متکی هستند! چنان که گروهی از علمای معاصرشان همچون آغا بزرگ تهرانی[1] و محسن امین[2]و غیره بر این امر ت تهذیب الاحکام از طرف طبرسی تأکید کرده اند، و شیخ و آیت معاصرشیعه عبدالحسین موسوی در مورد کتاب­های چهارگانه شیعه می­گوید: « این کتاب ها متواتر هستند، و مضامین آن به طور قطع صحیح است، و الکافی مقدم­ترین و برترین این کتابهاست»[3].
بنابراین علمای معاصر شیعه با علمای گذشته ایشان در این مورد تفاوتی ندارند، و همه به یک سرچشمه  مراجعه می­کنند و مرجع همه یکی است، علاوه براین برخی از منابع اسماعیلیه[4] مرجع و منبع علمای معاصر شیعه قرار گرفته است، همچون کتاب دعائم الاسلام اثر قاضی نعمان بن محمّد بن منصور (متوفای 363 هـ) که اسماعیلی بوده و بعد از جعفر صادق امامت همه ائمه شیعه را انکار می­کرد، و از دیدگاه شیعه او کافر بود چون امامت بیش از یک امام را انکار می­کرد[5]. اما با وجود این علمای شیعه در کتاب های خود به گفته­های او استناد می­کنند.[6]

به نقل از: سؤال و جوابهايي در مورد شیعیان اثنا عشری، تألیف: عبدالرحمن بن سعد الشثری، مترجم: اسحاق دبیری



[1] - الفهرست طوسی ، ص 161 .
[2] - اعیان الشیعه ، ج 1 / 28 .
[3] - المراجعات ص 311 (مراجعة ش 110 )
[4] - اسماعیلیه کسانی هستند که می گویند امام بعد از جعفر اسماعیل بن جعفر است ، و سپس بعد از او محمد بن اسماعیل بن جعفر را امام می دانند و امامت سایر فرزندان جعفر را انکار کرده اند و قرامطه و حشاشون و فاطمی ها و دروز و غیره از اسماعیلیه سرچشمه گرفته و از آن جدا شده اند ، اسماعیلیه فرقه های متعددی دارند و القاب فراوانی دارند که بر حسب مناطق فرق می کند و مذهبشان در ظاهر رفض است و در باطن کفر محض است ، آنها صفات خدا را انکار می کنند و نبوت و عبادات را باطل می دانند و منکر قیامت هستند اما این مطالب را فقط برای کسانی اظهار می دارند که به آخرین رتبه در مذهبشان رسیده باشد (ن ک الزینه رازی اسماعیلی ص 287 الفهرست بن ندیم ، ص 267 – 268 ، و ملطی در التبنیه والر ص 218) .
[5] - معالم العلما محمد بن علی بن شهر آشوب ، ص 139 .
[6] - حکومت اسلامی ، 67 .



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

عن أبي قيس، عن الحسن، قال: «لا تخالفوا الله عن أمره فإن خلافاً عن أمره عمران دار قضى الله عليها بالخراب». الحلية الأولیاء؛ أبي نعيم اصفهانی. امام حسن بصری رحمه الله فرمودند: «با اوامر خداوند مخالفت نکنید، چرا که مخالفت از امر وی موجب آبادانی دنیا است، ولی خداوند متعال (مخالفت با خود را) با ویران ساختن آن جبران می کند».

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 18607
دیروز : 5614
بازدید کل: 8808766

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010