Untitled Document
 
 
 
  2024 Nov 23

----

21/05/1446

----

3 آذر 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

قَالَ النَّبِيُّ صلی الله علیه و سلم : مَنْ صَلَّى يُرَائِي فَقَدْ أَشْرَكَ وَمَنْ صَامَ يُرَائِي فَقَدْ أَشْرَكَ وَمَنْ تَصَدَّقَ يُرَائِي فَقَدْ أَشْرَكَ. (مسند احمد). «هر كسي رياكارانه نماز بخواند مرتکب شرک شده است و هرکس رياکارانه روزه بگيرد مرتكب شرك شده است و هركس رياكارانه صدقه دهد مرتكب شرك شده است».

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

فقه>مسائل فقهی>میت > آنچه بر بازماندگان میت حرام است

شماره مقاله : 2450              تعداد مشاهده : 313             تاریخ افزودن مقاله : 15/5/1389

آنچه بر بازماندگان ميت حرام است عبارتند از:



1- پوشيدن لباس سياه، زيرا بدعت است و از پيامبر صلى الله عليه و سلم وارد نشده است.

2- شيون و نوحه: از ابومالک اشعري روايت است که پيامبر صلى الله عليه و سلم فرمود : "أربع في أمتي من أمور الجاهلية لا يترکونهن : الفخر في الأحساب، والطعن في الأنساب، و الاستسقاء بالنجوم، و النياحة" «چهار چيز در امت من از امور جاهلي هستد که از آن دست برنمي‌دارند، افتخار به نياکان، طعن در نسب، طلب باران با ستارگان، و نوحه‌خواني» و فرمود : "النحائحة إذا لم تتب قبل موتها تقام يوم القيامة و عليها سربال من قطران و درع من جرب" (صحيح : [الجنائز ص 27]، [الصحيحه 734]، مسلم (934/644/2). «اگر زن نوحه‌خوان قبل از مرگش توبه نکند روز قيامت زنده مي‌شود در حاليکه پيراهني آغشته به روغن (قيرمانند) و زره‌اي از زنگار بر تن دارد».

3- زدن به گونه‌ها و پاره کردن گريبان : از عبدالله روايت است که پيامبر صلى الله عليه و سلم فرمود : "ليس منا من لطم الخدود، و شق الجيوب، و دعا بدعوي الجاهلية" (متفق عليه)، «از ما نيست کسي که بر گونه‌هايش بزند و گريبانش را پاره کند و شيون و زاري جاهلانه سر دهد».

4- کندن مو : از ابو برده بن ابوموسي روايت است : "وجع أبوموسي وجعا فغشي عليه، و رأسه في حجر امرأة من أهله، فصاحت امرأة من أهله، فلم يستطع أن يرد عليها شيئا فلما أفاق قال : أنا بري ممن بري منه رسول الله صلى الله عليه و سلم، فإن رسول الله صلى الله عليه و سلم بريء من الصالقة و الحالقة و الشاقة" (متفق عليه) «ابوموسي دچار بيماري شديدي شد و بيهوش شد در حالي که سرش در آغوش زني از اهلش بود، زن فرياد کشيد، (ابوموسي) نتوانست جوابش دهد، وقتي به هوش آمد، گفت : من بيزارم از کسي که رسول خدا صلى الله عليه و سلم از او اظهار بيزاري کرده است. پيامبر صلى الله عليه و سلم بيزار است از کسي که با صداي بلند گريه کند و کسي که هنگام مصيبت، موي سرش را بتراشد، و کسي که لباسش را چاک کند». الصالقة : با صاد و قاف، يعني زني که با صداي بلند گريه مي‌کند. الحالقة : زني که هنگام مصيبت موي سرش را مي‌تراشد. الشاقة : زني که لباسش را چاک مي‌کند. (فتح الباري 3 ص 165، ط دارالمعرفة).

5- ژوليده کردن مو : به دليل حديثي که يکي از زنان بيعت کننده (در بيعت عقبه) روايت کرده و گفته است : "کان فيما أخذ علينا رسول الله صلى الله عليه و سلم في المعروف الذي أخذ علينا أن لانعصيه فيه : و أن لانخمش وجها، و لاندعو بويل، ولانشق جيبا، و أن لاننشر شعرا" (صحيح : [الجنائز ص 30]، د (3115/405/8)، «از کارهاي خوبي که پيامبر صلى الله عليه و سلم از ما برآن عهده گرفت تا از آن سرپيچي نکنيم اين بود که هنگام مصيبت صورتمان را نخراشيم، و وايلا نگوييم، و گريبان چاک نکنيم، و موهايمان را ژوليده رها نکنيم».



وصلی الله وسلم علی محمد و علی آله و اتباعه الی یوم الدین

سایت جامع فتاوای اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com




 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

خليفه راشد أبوبكر الصديق رضي الله عنه فرمودند: "اعلموا أنَّ أهم أمـركم عنـدي الصـلاة فمن ضيعها فهو لغيرها أضيع، واعلموا أنَّ لله عملاً في الليل لا يقبله في النهار، وعملاً في النهار لا يقبله في الليل" (مجموع فتاواى ابن تيمية40/22 )، يعنى: "بدانيد كه مهمترين أمور شما نزد من نماز است، و كسيكه نماز را ضايع كرده آنرا بجا نياورد، كارهاي ديگر را بطريق اولي انجام نخواهد داد، و بدانيد كه براي خداوند اعمالي در شب است كه انجام آن را در روز قبول نميكند، و اعمالي در روز است كه انجام آن را در شب قبول نميكند".

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 1540
دیروز : 5831
بازدید کل: 8834854

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010