Untitled Document
 
 
 
  2025 Jun 07

----

10/12/1446

----

17 خرداد 1404

 

تبلیغات

حدیث

 

براء بن عازب رضی الله عنه  مي‌گويد: حسن بن علي رضی الله عنه  را بالاي دوش رسول اكرم صلی الله علیه و آله و سلم  ديدم؛ در آن حال رسول‌خدا صلی الله علیه و آله و سلم مي فرمود: (اللهم اني أحبه فأحبه) يعني: «بار خدايا! من، حسن را دوست دارم؛ پس تو هم او رادوست بدار».
صحيح مسلم، شماره‌ي (2422).

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

فقه>مسائل فقهی>رمضان > روش شرعی اثبات دخول ماه رمضان

شماره مقاله : 2615              تعداد مشاهده : 349             تاریخ افزودن مقاله : 22/5/1389

روش شرعي براي دخول ماه رمضان اين است كه مردم به جهتي كه هلال، طلوع مي كند نگاه كرده و آن را پيدا نمايند، بهتر آن است كه افراد مورد اعتماد و تيز بين اين كار را انجام دهند كه اگر موفق به رؤيت آن شدند عمل به مقتضاي رؤيتشان واجب گردد كه اگر هلال رمضان بود روزه بر آنان واجب شود و اگر هلال شوال بود خوردن روزه بر آنان واجب شود.

اگر رؤيت به روش مذكور ثابت نشد نبايد به محاسبات رصدخانه اي اعتماد نمود مگر اين كه بتوان از طريق آن هلال را رؤيت نمود، در واقع رؤيت هلال رمضان به وسيله ي اين دستگاه ها معتبر است بدليل عموم قول پيامبرصَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ كه مي فرمايد:[ إِذَا رَأَيْتُمُوهُ فَصُومُوا، وَإِذَا رَأَيْتُمُوهُ فَأَفْطِرُوا] [با رؤيت هلال روزه بگيريد و با رؤيت آن روزه را بخوريد.]

فقط بر محاسبات بدون رؤيت نبايد اعتماد نمود اما استفاده ازدوربين هاي نزديك كننده در رؤيت هلال، اشكالي ندارد؛ ناگفته نماند كه استفاده از دوربين هاي نزديك كننده تنها جواز دارد و واجب نيست، زيرا آنچه كه از ظاهر احاديث بر مي آيد اين است كه مسلمانان بر رؤيت عادي اعتماد كنند نه بر چيزي ديگر اما اگر از آن استفاده كردند و فرد قابل اعتمادي آن را از اين طريق رؤيت نمود اشكالي ندارد و مردم نيز از قديم الايام از اين روش استفاده مي كردند و در شب سوّم شعبان يا سوّم رمضان بر مكاني بلند قرار گرفته و با اين دوربين ها هلال را نگاه مي كردند.

بهر حال هر وقتي كه رؤيت هلال با هر وسيله كه ثابت شود عمل به مقتضاي آن واجب مي گرد، چون حديث پيامبرصَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ در اين باره عام است:[ إِذَا رَأَيْتُمُوهُ فَصُومُوا، وَإِذَا رَأَيْتُمُوهُ فَأَفْطِرُوا.]



شيخ ابن عثيمين- كتاب الدعوة- (5) (2/150- 151)


IslamPP.Com





 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

قال الحسن رحمه الله : «أكثروا من الاستغفار في بيوتكم وعلى موائدكم وفي طرقكم وفي أسواقكم وفي مجالسكم وأينما كنتم ؛ فإنكم ما تدرون متى تنزل المغفرة» "جامع العلوم والحكم " (ص : 412). امام حسن بصری فرمودند: «تا می توانید در خانه هایتان و در وقت سختی و بلایا و در راه و در کوچه و بازار و در مجالس خود و هرجایی که بودید زیاد استغفار کنید، چرا که شما نمی دانید چه وقت مغفرت الهی نازل می شود».

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 3914
دیروز : 29079
بازدید کل: 11012301

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010