Untitled Document
 
 
 
  2024 Mar 29

----

19/09/1445

----

10 فروردين 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

 رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: "صلوا في بيوتكم ، ولا تتخذوها قبوراً" (روايت بخارى و مسلم)، يعنى: "در خانه هايتان نماز (سنت را) بخوانيد و آنرا مانند مقبره قرار ندهيد".

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

تاریخ اسلام>اشخاص>حسن بن علی بن ابیطالب رضی الله عنه > تأثير جامعه بر تربيت و شكل‌گيري شخصيت حسن رضی الله عنه

شماره مقاله : 2782              تعداد مشاهده : 324             تاریخ افزودن مقاله : 27/5/1389

تأثير جامعه بر تربيت و شكل‌گيري شخصيت حسن رضی الله عنه  

محيط اجتماعي افراد، تأثير به‌سزايي در شكل‌گيري شخصيت آنان دارد. حسن بن علي رضی الله عنه  در دوران صحابه رضی الله عنهم   و هم‌زمان با كساني زيست كه به دست رسول اكرم صلی الله علیه و آله و سلم  پرورش يافتند و جامعه‌ي آنان، آكنده از فضيلت، تقوا، شايستگي و ويژگي هايي بود كه آن را از تمام جوامع، متمايز و برجسته گردانيد. در جامعه‌اي كه صحابه رضی الله عنهم   مي‌زيستند، توجه ويژه‌اي به فراگيري علم و دانش و عمل به كتاب و سنت، مبذول مي گرديد. از اين‌رو حسن رضی الله عنه  بهره‌ي وافري از جامعه‌ي وارسته و برجسته‌ي خويش برد. چراكه جمع زيادي از ياران رسول‌خدا صلی الله علیه و آله و سلم در مدينه زندگي مي‌كردند و تعدادشان در مدينه، پس از وفات رسول اكرم صلی الله علیه و آله و سلم  نيز زياد بود. بنابراين جامعه‌اي كه پيامبر اسلام صلی الله علیه و سلم  در آن زيست و هسته‌ي نخست آن به دست تواناي آن بزرگوار شكل گرفت تا به انسان‌ها خير و نيكي برساند، بهترين جامعه‌اي است كه هيچ‌يك از جوامع بشري، قابل مقايسه با آن نيست. جامعه‌ي مدينه، شاهد نزول وحي بود و همواره در ارتباط مستقيم با صاحب دعوت قرار داشت و اين امر، باعث شد تا آثار رواني و مفاهيم ايماني ارائه‌شده از سوي رسول اكرم صلی الله علیه و آله و سلم  در يكايك صحابه رضی الله عنه  نهادينه گردد و آثار روحي و تربيتي رسول‌خدا صلی الله علیه و آله و سلم بر آنان نمايان شود. بنابراين جامعه‌ي مدينه، دل و روان مردم را به سوي خود مي‌كشانيد و بر گفتار و رفتار آنان اثر مي‌نهاد. چنانچه تأثير زيادي در شكل‌گيري پرورشي و علمي حسن مجتبي رضی الله عنه  به جاي گذاشت.
 
 


به نقل از: حسن مجتبی رضی الله عنه (بررسی و تحلیل زندگانی خلیفه پنجم)، مؤلف : علی محمد محمد الصلابی، مترجم محمد ابراهیم کیانی، ویراستار: خانم عبدالهی، ناشر: انتشارات حرمین، چاپ: 1386ـ اول.



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

وهب بن منبه می‌گوید: یکی از پیامدهای پیروی از هواها و خواسته‌های نفسانی، علاقه‌ی وافر به دنیاست که از آن جمله، می‌توان محبت مال و ریاست را نام برد. محبت مال و ثروت و نیز جاه‌طلبی و برتری‌جویی، سبب بی‌پروایی نسبت به محارم الهی و حتی حلال پنداشتن آنها می‌گردد.[از کتاب: حسن مجتبی رضی الله عنه، علی محمد محمد الصلابی

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 1452
دیروز : 6572
بازدید کل: 6574818

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010