Untitled Document
 
 
 
  2024 Nov 21

----

19/05/1446

----

1 آذر 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

پيامبر صلى الله عليه و سلم فرموده است كه: "لا تسبوا أصحابي، لا تسبوا أصحابي، فوالذي نفسي بيده لو أن أحدكم أنفق مثل أحد ذهبا ما أدرك مد أحدهم ولا نصيفه" روايت بخاري (3470 ) ومسلم (2540)، يعنى: "ياران من را فحش و ناسزا نگوييد، ياران من را فحش و ناسزا نگوييد، قسم به ذاتى كه جان من در قبضه اوست، اگر يكى از شما باندازه كوه احد طلا انفاق كند (صدقه بدهد) باندازه كف دست آنها و حتى نصفش هم نميرسد".

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

فقه>مسائل فقهی>نماز صبح > حکم قنوت در نماز صبح

شماره مقاله : 2822              تعداد مشاهده : 550             تاریخ افزودن مقاله : 28/5/1389

در مورد مسئله قنوت نماز صبح كه آيا خوانده شود و يا ترك شود، خلاف است بين علماء گذشته و علماء معاصر.

در مذهب حنبلى و حنفى خواندن قنوت در نماز صبح سنت نيست، در حاليكه در مذهب شافعى و مالكى سنت است، و شافعيها بعد از ركوع آنرا سنت ميدانند و مالكيها قبل از ركوع.

و در واقع مسئله خواندن قنوت در نماز صبح از پيامبر صلى الله عليه و سلم وارد شده است ولى در هنگامى كه مصيبتى نازل ميشده، و لذا به اين نوع قنوت، "قنوت نوازل" ميگويند، همانطور كه پيامبر صلى الله عليه و سلم مدت يكماه اين قنوت را ميخواند و به كسانى كه به غدر اصحابش را بقتل رساندند نفرين ميكرد، ولى اين قنوت را در همه نمازها ميخواند و نه فقط در نماز صبح. ولى از آنجاييكه اين نوع قنوت موقت بوده، لذا نظر بعضى علماء بر اينست كه خواندن قنوت صبح سنت نيست مگر اينكه مصيبتى براى امت اسلام پيش آيد سپس ميتوان قنوت خواند و آنهم در همه نمازها و نه فقط نماز صبح، و اگر مصيبت ادامه پيدا كند قنوت را ترك ميكند.

و حديثى كه از انس رضي الله عنه در مسند احمد وارد شده است كه ميگويد: "ما زال يقنت في الفجر حتى فارق الدنيا" (يعنى: پيامبر صلى الله عليه و سلم مستمرا قنوت نماز صبح را ميخواند تا اينكه فوت كرد) اين حديث را علماء ضعيف شمرده اند، و بر فرض صحت آن، معناى "قنوت" در اين روايت بطور حتم معناى دعاء را نميرساند، زيرا در لغت عربى كلمه "قنوت" معانى ديگر نيز بخود ميگيرد مانند: قيام، سكوت، تسبيح، خشوع، و غيره.

 ولى از آنجاييكه اين مسئله اجتهادى بوده و علماء بزرگ امت مانند ائمه اربعة نيز اختلاف داشتند لذا نبايد اين مسئله را بزرگ كرد و در آن حساسيت نشان داد و نزاع و جدال بين نمازگزاران ايجاد کرد، لذا اگر امامى قنوت را بخواند ماموم نيز همراه آن ميتواند قنوت را بخواند هر چند در مذهبش سنت نباشد، و اگر امامى قنوت را نخواند ماموم نيز قنوت را نبايد بخواند و همراه امام بايد به سجده برود هر چند در مذهبش سنت باشد، پس خواندن قنوت بدعت نيست و ترك كردن آن هم خلاف سنت نيست.

وصلی الله وسلم علی محمد و علی آله و اتباعه الی یوم الدین
سایت جامع فتاوای اهل سنت و جماعت
IslamPP.Com



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

شخصى نزد حسن بصرى آمد و به او گفت كه: آيا ما شرم نميكنيم كه بارها گناه ميكنيم ولى باز به خداوند بر ميگرديم؟ حسن بصرى كه از حيله هاى شيطانى آگاه بود به او گفت كه: چقدر شيطان دوست دارد كه با اين نيرنگ بر بندگان چيره شود.(سایت جامع فتاوی اهل سنت و جماعت به فارسی)

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 7552
دیروز : 5614
بازدید کل: 8797711

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010