Untitled Document
 
 
 
  2024 Nov 21

----

19/05/1446

----

1 آذر 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

 

رسول الله صلي الله عليه وسلم فرمود:
«الْيَسيرُ مِنَ الرِّياءِ شِرْكٌ، وَمَنْ عادَى أَوْلِياءَ الله فَقَدْ بارَزَ الله بِالْمُحارَبَةِ إِنَّ الله يُحِبُّ الأَبْرارَ الأَتْقِياءِ الأَخْفِياءِ الَّذِينَ إِنْ غابُوا لَمْ يُفْتَقَدُوا، وَإِنْ حَضَرُوا لَمْ يُعْرَفُوا، قُلُوبُهُمْ مَصَابِيحُ الْهُدَى، يَخْرُجُونَ مِنْ كُلِّ غَبْراءَ مُظْلِمَةٍ».
ریاء کمش هم شرک است، و هر کس با دوستان خدا دشمنی کند با خدا ابراز جنگ کرده است، همانا خداوند نیکوکاران پرهیزگار پنهانکار را دوست دارد، کسانی که وقتی غائب شوند ناپدید نمی‌گردند، و وقتی در میان ما باشند ناشناخته‌اند. قلب‌های آنان چراغ‌های هدایتی است که از (فضاهای) غبارآلود تاریک بیرون می‌آیند (و می‌درخشند).
مستدرک حاکم 1/44 حدیث (4)، و 3/303 حديث (5182)، 4/364 حديث (7933)، وسنن ابن ماجه 2/1320 حديث (3989)، وسه معجم طبرانی، ومسند شهاب و غیره.

 

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

اسلام معاصر>اشخاص>عمرو خالد

شماره مقاله : 2932              تعداد مشاهده : 438             تاریخ افزودن مقاله : 31/5/1389

عمرو خالد کیست ؟  

عمرو محمد حلمی خالد یکی از برجسته ترین سخنرانان، داعیان و فعالان مسلمان در جهان عرب است. در ارتباط با میزان محبوبیت عمروخالد در جهان عرب قابل ذکر است که مجله نیویورک تایمز در ۳۰ آوریل ۲۰۰۶ از او به عنوان محبوب ترین و تاثیرگذار ترین سخنران تلویزیونی مسلمان در جهان یاد کرده‌است و اخیرا به عنوان سیزدهمین شخصیت تاثیرگذار دنیا توسط مجله تایم ششمین روشنفکر تاثیرگذار دنیا توسط مجله پروسپکت معرفی شده‌است. برنامه‌های تلویزیونی او در دنیای عرب بسیار محبوب بوده و او را به عنوان فردی طرفدار اسلامی میانه رو و دارای سعه صدر می‌شناسند.


زندگی او
عمرو خالد در سال ۱۹۶۷ در اسکندریه مصر متولد شد. او در سال ۱۹۸۸ در رشته بازرگانی از دانشگاه قاهره فارغ التحصیل شد. در سال ۲۰۰۱ لیسانس خود را از مرکز مطالعات اسلامی دریافت نمود. او هم اکنون موفق شده‌است دکترای خود را از دانشگاه ولز در رشته اسلام و همزیستی با غرب دریافت نماید . او در سال ۱۹۹۰و هنگامیکه هنوز به عنوان یک حسابدار مشغول به کار بود، سخنرانی در مساجد را آغاز نمود. در سال ۱۹۹۸ او به صورت تمام وقت به سخنرانی در شبکه‌های ماهواره‌ای می‌پرداخت. سخنرانی‌های محبوب عمروخالد، که معمولا از طریق کانال اقرا بر روی ماهواره نایلست پخش می‌شد، همگی در اینتزنت بصورت صوتی و تصویری توزیع شده‌اند.


دیدگاه‌ها و گرایش‌های او
عمروخالد تندروی را رد می‌کند و شدیدا اعمال افرادی مانند اسامه بن لادن را مورد انتقاد قرار می‌دهد. او اعلام کرد که مسلمانان عرب خواهان زندگی و همزیستی مسالمت آمیز و صلح طلبانه با دنیای غرب هستند. آموزه‌های اصلی او شامل صحبت در مورد اعمال روزمره برای نزدیکی به خداوند مهربان، تواضع و مودب بودن می‌باشد. او معتقد است جامعه‌ای که خواهان پیشرفت و ترقی است باید متحول شده و خود را از قعر جدول و پایین ترین سطح رهایی بخشد.
عمرو خالد به دنبال پیشرفت جامعه در ملت‌های عرب و مسلمان بر اساس آن چیزی است که او آن را «پیشرفت مبتنی بر ایمان» (التنمیه بالایمان) می‌نامد. این ایده‌ای است برای افراد تا بتوانند باعث پیشرفت و ترقی جوامع و کشورهای خود از طریق ایمان به عنوان یک عامل برانگیزاننده و رهنمونگر شوند.
شنوندگان اصلی عمروخالد را افراد عرب ۱۵ تا ۳۵ سال تشکیل می‌دهند. عمرو خالد معتقد است که این قشر از افراد بیشترین توانایی را برای متحول ساختن جهان اسلام دارا هستند. او مشهور به داشتن زبانی قابل قهم برای عامه مردم و برخوردی دوستانه و محبت آمیز است بطوریکه در بسیاری از اوقات در خلال صحبت‌هایش به لطیفه گویی و مزاح می‌پردازد.


برنامه‌های تلویزیونی او
سازندگان زندگی (صناع الحیاة)
برنامه‌ای تلویزیونی که در سال‌های ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۵ توسط عمروخالد ارائه شد و از مفهوم اصلی زندگی او سرچشمه می‌گرفت. این برنامه بر روی حرکت از حالت سخنرانی دینی صرف و محض به سمت پروژه‌های عملی و اجرایی متمرکز بوده و هدف اصلی برنامه ایجاد یک انقلاب و احیاء در جهان عرب و اسلام است. پروژه‌ها در زمینه کشاورزی، آموزش، صنایع کوچک، بهداشت و زمینه‌های دیگر آغاز شده‌اند و در حال تکمیل شدن می‌باشند.


پا به پای دوست (علی خطی الحبیب)
برنامه رمضان ۲۰۰۵ عمرو خالد بود که در آن به موشکافی و شرح زندگی و سیره پیامبر اسلام می‌پردازد. این برنامه بر روی زندگی شخصی پیامبر تمرکز می‌کند و اینکه او چگونه با مشکلات و شرایط سخت زندگی خود برخورد می‌کرد.


به نام تو زنده می‌شویم (باسمک نحیا)
برنامه تلویزیونی عمروخالد در رمضان ۲۰۰۶ بود که به صورت زنده پخش می‌شد. ایده اصلی این برنامه تقویت ایمان بینندگان از طریق پرداختن به معانی اسماء خداوند است.


دعوت به همزیستی (دعوة للتعایش)
برنامه‌ای تلویزیونی که در سال ۲۰۰۷ توسط عمرو خالد ارائه شد و تمرکز آن بر روی بالا بردن توانایی افراد در همزیستی با دیگران با وجود اختلافات در عقاید ، دیدگاه‌ها و فرهنگ آن هاست. او این کار را از طریق بررسی و الگو گرفتن از زندگی امامان اربعه اهل سنت (امام ابوحنیفه، امام شافعی، امام احمد حنبل، امام مالک) انجام می‌دهد.


داستان‌های قرآن (قصص القرآن)
آخرین برنامه عمروخالد است که در رمضان ۲۰۰۸ اولین بخش و در رمضان ۲۰۰۹ دومین بخش از آن پخش شده‌است. در بخش اول به درس‌هایی اخلاقی نه تنها از پیامبران بلکه از مردم عادی که درقرآن داستان آنها ذکر شده می‌پردازد. ایده اصلی این برنامه ایجاد شور و اشتیاق در بینندگان است تا اینکه در جامعه شان فعال تر و موثرتر و مثبت تر باشند. در بخش دوم عمرو خالد با همین ایده اما با بررسی زندگی حضرت موسی و نتیجه گیری از آن سعی در بهبود نوع نگرش و ایجاد روحیه مثبت و موثر در بینندگان دارد.


انتقادات
برخی افراد، عمرو خالد را به دلیل نداشتن تحصیلات تخصصی در علوم اسلامی به باد انتقاد می‌گیرند و به همین دلیل می‌گویند او برای سخنرانی صلاحیت لازم را ندارد. او در جواب اینگونه افراد می‌گوید که او تنها یک داعی است و سعی در پاسخ دادن به مسایل فقهی را ندارد.
علمای سنتی دانشگاه الازهر از بالا رفتن محبوبیت او در میان مردم نگران و ناراضی هستند. مقامات مصری هشدار دادند تعداد افرادی که از طبقات بانفوذ و خانواده‌های ثروتمند تحت تاثیر آموزه‌های او قرار گرفته‌اند به شدت در حال افزایش است و این باعث شد تا او را وادار به ترک کشور و تبعید نمایند هرچند او در جواب بینندگانش اعلام کرد که برنامه‌های او در مصر و یا دیگر کشورهای عربی ممنوع نشده‌است تا اینکه اخیرا او به کشورش مصر بازگشت. پس از آن او در برنامه یوم السبعه در گفتگو با محمود سعاد اعلام کرد که مقامات مصری به او گفته‌اند که اگر می‌خواهد در مصر بماند باید از هرگونه اظهارنظر عمومی در مقابل مواردی که برای او قابل قبول نیست جلوگیری کند. از این رو او سفر چهار ساله بیروت – لندن خود را آغاز نمود.
در روز ۳۰ می‌۲۰۰۴ ، بریتیش ساندی تایمز گزارش داد که سر آندره تورنبال وزیر امور خارجه دولت و یکی از نزدیکترین مشاوران تونی بلر تصمیم گرفت تا از عمروخالد درخواست نمود تا به عنوان مشاور در امور مربوط به مسلمانان از او بهره گیرد. این موضوع باعث شد تا به اعتبار عمروخالد در میان مسلمانانی که از برخورد غرب با خود ناراضی بودند، لطمه وارد شود.

وب سایت عمرو خالد
http://amrkhaled.net/intro

برگرفته از ویکی پدیا

 

کتاب های عمرو خالد هم در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بود و انتشارات واسع (خراسان رضوی _تایباد) بیشتر کتاب های ایشان را ترجمه کرده بود و به نمایشگاه امسال رساند.خوشبختانه استقبال چشم گیری هم از کتاب های ایشان شد به طوری که چهار کتاب جدید ایشان در همان روزهای اول تمام شد .
کتاب های ترجمه شده :
اخلاق مومن 1 و 2
هدایت
اصلاح قلب ها
دریغ از این مسلمانی
داستان پیامبران
جانشین
چون سخن از دل برآید لا جرم بر دل نشیند
جان چو دیگر شد جهان دیگر شود
زندگی در پرتو اسما الهی
...
به نقل از سایت محمد رسول الله

http://www.rasulalla.com 

 



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

از علي رضی الله عنه روايت است: «هر کس ‌يك وجب از جماعت مسلمانان فاصله گيرد، بي‌گمان از اسلام خارج شده ‌است»(مصنف ابن ابي شيبه 15/24 از مرسل، ابي طارق أزدي كه و رجال سند ثقه‌اند، خلافت ابي بكر /80.)

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 10981
دیروز : 5614
بازدید کل: 8801140

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010