Untitled Document
 
 
 
  2025 Jan 28

----

28/07/1446

----

9 بهمن 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

عبدالله بن مسعود رضی الله عنه  مي‌گويد: رسول اكرم صلی الله علیه و آله و سلم  نماز مي‌خواند و حسن و حسين رضي الله عنهما روي پشت آن حضرت صلی الله علیه و آله و سلم  مي‌رفتند تا اينكه مردم، آنها را دور كردند. رسول‌خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: «كاري با آنها نداشته باشيد؛ پدر و مادرم، فداي اين دو؛ هر كس، مرا دوست دارد، بايد اين دو را نيز دوست داشته باشد».
 احاديث بشأن السبطين، عثمان خميس، ص293؛ حديث، حسن است.

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

تاریخ اسلام>اشخاص>جابر بن عبدالله رضی الله عنه > برخورد پیامبر اکرم صلی الله علیه و سلم با وی

شماره مقاله : 3129              تعداد مشاهده : 698             تاریخ افزودن مقاله : 7/6/1389

برخورد پیامبر اکرم  صلی الله علیه و سلم  با جابر بن عبدالله

جابر بن عبدالله می‌گوید: در غزوة ذات‌الرقاع سوار بر شتری ضعیف و ناتوان شركت كردم. در بازگشت از غزوه، همراهانم از من سبقت می‌گرفتند و من از قافله عقب می‌ماندم. رسول خدا صلی الله علیه و سلم كه بعد از سپاه اسلام حركت می‌كرد، به من رسید و گفت: چرا عقب مانده‌ای؟ گفتم: شترم مرا به این روز انداخته است. رسول خدا صلی الله علیه و سلم فرمود: او را بخوابان. من شترم را خواباندم و آن حضرت صلی الله علیه و سلم نیز شترش را خواباند. سپس به من گفت: چوبت را بده یا فرمود : از این درختان چوبی قطع كن. آن گاه رسول الله صلی الله علیه و سلم چند ضربه به او زد و به من گفت: سوار شو.به خدا قسم پس از آن، ‌شترم همگام با شتر رسول الله صلی الله علیه و سلم راه می‌رفت. سپس رسول الله صلی الله علیه و سلم  به من گفت: آیا شترت را می‌فروشی؟ گفتم: آن را به شما هدیه می‌كنم. فرمود: خیر؛ بلكه آن را به من بفروش. گفتم: آن را قیمت‌گذاری كنید. فرمود: دو درهم و همچنان قیمت آن را بالا می‌برد تا اینكه به یك اوقیه رسید. گفتم شما راضی هستید. فرمود: بلی. گفتم: پس او از آن شماست؛ سپس از من پرسید: ازدواج كرده‌ای؟ گفتم: بلی. فرمود: با دختری باکره یا بیوه‌زنی؟ گفتم: با بیوه‌زنی. فرمود: چرا با دختری باکره ازدواج نكردی؟ گفتم: ای رسول خدا ! پدرم در روز احد كشته شد و بعد از خود هفت دختر به جای گذاشته است. بنابراین، خواستم با زنی ازدواج كنم كه بتواند به امور آنها رسیدگی كند. فرمود: پس ان شا الله به هدفت رسیده‌ای و افزود كه وقتی به محل «صر» (سه مایلی مدینه) رسیدیم، شترانی ذبح می‌كنیم و روز را در آنجا سپری می‌نمائیم تا او مطلع بشود و خود را سر و سامان بدهد؛ چنانكه همین كار را كردیم. وقتی من به خانه رسیدم و جریان را با همسرم در میان گذاشتم، ‌گفت: پس از رسول الله صلی الله علیه و سلم حرف‌شنوی داشته باش و شتر را به ایشان بده؛ چنانكه من افسار شتر را گرفتم و جلو منزل رسول الله صلی الله علیه و سلم خوابانیدم. وقتی چشم رسول الله صلی الله علیه و سلم  به شتر افتاد، فرمود: این چیست؟ حاضران گفتند: این شتری است كه جابر آن را آورده است. رسول الله صلی الله علیه و سلم  فرمود: جابر كجا است؟ آن گاه مرا فراخواند و گفت: ای برادرزاده! این شتر را بردار از آن تو باشد و به ابوهریره رضی الله عنه   گفت: به جابر یك اوقیه بده. آن گاه او به من یك اوقیه و چیزی اضافه بر آن داد. دیری نگذشت كه آن یك اوقیه باعث خیر زیادی در منزل ما گردید.[1]


[1]- البدایة و النهایة، ج 4، ص 88.



برگرفته از:
الگوی هدایت (تحلیل وقایع زندگی پیامبر اکرم)، جلد دوم، مؤلف : علی محمّد صلّابی، مترجم: هیئت علمی انتشارات حرمین.




 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

 ابن منذر گفت: "علماء اتفاق كرده اند كه هرگاه قرض دهنده بر قرض گيرنده شرط كند كه پول بيشتر و يا هديه اى اضافه بر مبلغ بر گرداند، آن مبلغ زيادى و يا هديه ربا محسوب ميشود". (سایت جامع فتاوای اهل سنت و جماعت IslamPP.Com)

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 1682
دیروز : 21284
بازدید کل: 9374029

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010