Untitled Document
 
 
 
  2024 Nov 21

----

19/05/1446

----

1 آذر 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

ابوذر غفاری رضی الله عنه روایت می‌کند، پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرموده است: «إِنَّ الله يَغْفِرُ لِعَبْدِهِ ما لَمْ يَقَعِ الْحِجابُ»، قيل: يا رسول الله وما الحجاب؟ قال: «أَنْ تَموتَ النَّفْسُ مُشْرِكَةً».
 «خداوند بنده‌اش را می‌بخشد به شرطی که بین خدا و بنده‌اش حجاب قرار نگیرد. گفته شد ای پیامبر خدا حجاب چیست؟ فرمودند: اینکه انسان، مشرک بمیرد».

 مستدرک حاکم 4/286 حدیث (7660)، مسند امام احمد 5/174 حدیث (21562). حاکم گفته است این حدیث صحیح الاسناد است.

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

تاریخ اسلام>سیره نبوی>عبدالله بن رواحه > سریه وی به سوی یسیر بن رِزام یهودی

شماره مقاله : 3434              تعداد مشاهده : 328             تاریخ افزودن مقاله : 14/6/1389

سریه عبدالله بن رواحه رضی الله عنه به سوی یسیر بن رِزام یهودی


در شوال سال ششم هجری پیامبر اکرم صلی الله علیه و سلم اطلاع یافت كه امیر یهودیان خیبر، یسیر بن رزام، در تلاش است تا یهودیان شمال و همچنین مشركان و طوایف غطفان را متحد سازد و به مدینه حمله نماید. لذا پیامبر اکرم صلی الله علیه و سلم عبدالله بن رواحه رضی الله عنه را به سركردگی سی سواره نظام كه عبدالله بن انیس رضی الله عنه نیز در میان آنان بود به خیبر فرستاد. آنها نزد یسیر رفتند و گفتند: ما را پیامبر اکرم صلی الله علیه و سلم دنبال تو فرستاده است و می‌خواهد تو را امیر خیبر بنماید. او پذیرفت و با سی نفر از قومش به اتفاق عبدالله رضی الله عنه و همراهانش راهی مدینه شد؛ بدین صورت كه دو نفر بر یك مركب سوار شدند. یك یهودی و یك مسلمان و یسیر پشت سر عبدالله بن انیس رضی الله عنه  سوار بود. در مسیر راه یسیر از رفتن نزد پیامبر اکرم صلی الله علیه و سلم پشیمان گردید. بنابراین، دست به شمشیر عبدالله بن انیس رضی الله عنه برد، اما عبدالله رضی الله عنه متوجه این موضوع گردید و فوراً شمشیر را به دست گرفت و ضربه‌ای به پای او زد و آن را شكست. یسیر با عصای سركجی كه داشت، ضربه محكمی بر سر عبدالله رضی الله عنه زد و سرش را زخمی كرد. بدین ترتیب هر یك از مسلمانان به فرد یهودی ای كه با او سوار بود، حمله كردند و آنها را كشتند. و از بین آنها، یک نفر که فرار نمود، جان سالم بدر برد.
هنگامی كه مسلمانان نزد پیامبر اکرم صلی الله علیه و سلم بازگشتند، آن حضرت صلی الله علیه و سلم بر زخم عبدالله بن انیس رضی الله عنه آب دهان انداخت كه بر اثر آن بهبود یافت.[1]
 
درسها و فوائد این سریه
1- پیامبر اکرم صلی الله علیه و سلم در این صدد بود که با مذاكره، به قتل و خونریزی با یهودیان خاتمه دهد، اما از آنجا كه دلهای یهود، همواره مملو از كینه‌توزی علیهم السلام و مسلمانان است، آنها با اقدامات نابخردانه خود، مسیر مذاكرات را به قتل و خونریزی تبدیل نمودند و نقشه‌ای كشیدند كه سرانجام خود قربانی آن شدند.
2- سال ششم هجری سالی پر عملیات بود؛ به گونه‌ای كه در تمامی ماه‌های این سال، یك یا چند سریه برای سركوبی دشمن و یا متلاشی نمودن گردهم‌آیی آنها و یا ترور سران كفر، اعزام می‌گردید و شعار مسلمانان این بود: ما به جنگ آنها می‌رویم و آنان هرگز به جنگ ما نخواهند آمد.
بدین صورت حزب خدا پیروزمندانه در حالی كه نام خدا و پرچم دین خدا را در دست داشت و حامل ارزشهای جاودانه و بلندی بود، پیش می‌رفت و با هر طاغوتی كه مانع پیشروی او می‌گردید، به مبارزه می‌پرداخت. بنابراین، تمامی اعمال آنان برای کسب رضایت پروردگار انجام می‌گرفت و آنان از نظر فكری، نظامی، سیاسی، اخلاقی و دینی به مرحله والایی رسیده بودند.[2]


[1]- السیرة النبویه فی ضوء المصادر الاصلیه، ص 477.
[2]- التربیة القیادیه، ج 4، ص 189-192.



برگرفته از:
الگوی هدایت (تحلیل وقایع زندگی پیامبر اکرم)، جلد دوم، مؤلف : علی محمّد صلّابی، مترجم: هیئت علمی انتشارات حرمین.
 
مصدر:
سایت دائرة المعارف شبکه اسلامی
IslamWebPedia.Com



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

امام شافعي ‏رحمه الله در مورد تصوف مي فرمايند: [لو انّ رجلاً ‏تصوّف اوّل النهار لايأتي الظهر حتي يكون احمق] "اگر كسي در اول روز صوفي شود هنوز ‏نهار آن روز نرسيده كه او احمق گشته است."‏

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 23031
دیروز : 5614
بازدید کل: 8813190

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010