Untitled Document
 
 
 
  2024 Oct 05

----

01/04/1446

----

14 مهر 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

پيامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم در مورد ارکان ایمان فرموده‌اند: 

« أَنْ تُؤْمِنَ بِاللَّهِ، وَمَلائِكَتِهِ، وَكِتَابِهِ، وَلِقَائِهِ، وَرُسُلِهِ، وَتُؤْمِنَ بِالْبَعْثِ، وَتُؤْمِنَ بِالْقَدَرِ كُلِّهِ » 
متفق عليه.
ايمان عبارت است ايمان داشتن به وحدانيت الله، و بر وجود فرشتگان، و به ديدار با الله در روز قيامت، و به حقانيت پيامبران، و حقانيت معاد (زنده شدن پس از مرگ)، و ايمان داشتن به تمامى قضا و قدر.

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

الهیات و ادیان>مسائل و عقايد اسلامي>بدعت در دین

شماره مقاله : 3610              تعداد مشاهده : 696             تاریخ افزودن مقاله : 25/6/1389

هر عبادتي که دليل نقلي صحيح بر صحت آن وجود ندارد نوآوري وبدعت در دين بشمار مي رود وفاعل آن گذشته از اينکه هيچ اجري ندارد بلکه برايش گناه نوشته مي شود همانگونه که در قرآن آمده است :
" قل هل ننبئکم باالأخسرين أعمالا الذين ضل سعيهم في الحيوة الدنيا وهم يحسبون أنهم يحسنون صنعا "
بگو آيا شما را خبر ندهم به زيانبارترين اعمال؟ کسانيکه سعي وتلاششان در دنيا پوچ شده است در حاليکه خود گمان مي برند کارهاي نيکو انجام مي دهند 
وهمچنين فرموده ي رسول الله صلي الله عليه حديثي که بخاري ومسلم رحمهما الله آنرا روايت کرده اند که مادر مومنان عايشه صديقه گفتند رسول الله صلي الله عليه وآله وسلم فرموده است : " من أحدث في امرنا هذا ما ليس منه فهو رد " کسي که عبادتي را دين قرار دهد که ما به آن دستور نداده ايم پس آن عمل مردود وباطل مي باشد 
وحديث ديگري که مسلم رحمه الله آنرا روايت کرده است که رسول خدا صلي الله عليه وآله وسلم فرمودند : " من عمل عملا ليس عليه أمرنا فهو رد "
هر کس عملي را در دين به وجود آورد که ما دستور آن را صادر نکرده باشيم پس آن عمل مردود مي باشد .
پس از ذکر اين دلايل اين نتيجه را مي گيريم که هر عبادت ويا عملي که پيامبر اسلام آنرا انجام نداده ويا نگفته وتاييد نکرده باشد بدعت ونو آوري در دين بشمار مي رود 
واگر شخصي مرتکب بدعت ويا نوآوري در دين بشود گذشته از اينکه هيچ اجري ندارد بلکه به همان اندازه برايش گناه نوشته خواهد شد زيرامانند اينست که اعتقاد دارد پيامبر اسلام دين را کامل نکرده ويا جاي اضافه کردن در دين نيز وجود دارد  
پس با اين وضعيت بايد با بدعت ونوآوري در دين مبارزه کرد حتي اگر يک کلمه ي ويا يک امر به ظاهر پيش وپا افتاده باشد زيرا همين بدعت امروز فردا دين مي شودهمانگونه که خيلي از مذاهب به آن مبتلا شده اند 
به عنوان مثال :
شخصي در حضور عبدالله بن عمر رضي الله عنهما پس از عطسه گفت " الحمدلله والصلاة والسلام علي رسول الله " در حاليکه سنت است شخص فقط " الحمد لله " را بگويد اما اين شخص بنابه اعتقاد خود مي گفت : درود فرستاد ن بر پيامبر صلي الله عليه وآله که چيز بدي نيست اما ابن عمر رضي الله عنهما : او را بازداشت ودر پاسخ به او گفت : رسول خدا صلي الله عليه وآله وسلم فقط به ما آموخته است که بگوييم " الحمدلله " نه چيز ديگري .
وامثال اين موارد از صحابه واهل بيت رسول خدا صلي الله عليه وآله وسلم به وفور يافت مي شود که به همين مقدار اكتفا مي کنيم


آیا برای بدعت بودن کاری دلیل لازم است:
اولا : اگر کسي اعتقاد داشت فعلي عبادت است ، بايد دلايل عبادت بودن آن را ذکر کند وعبادت نبودن يک فعل نياز به دليل ندارد.
ثانيا : عدم صدور هر عبادتي از پيامبر اسلام صلي الله عليه وآله وسلم ويا از يکي از افراد قرون فاضله که همان 3 قرن اول بودن بدعت ونوآوري در دين بشمار مي رود . 
در اينجا لازم به تذكر است كه همانطور كه پيامبر صلى الله عليه وسلم فرموده است خداوند باب توبه را بر شخص بدعتگذار منع كرده است تا اينكه بدعتش را ترك كند.
پس تحذير شديدى بر شخص بدعتى در آمده است.

وصلی الله وسلم علی محمد و علی آله و اتباعه الی یوم الدین
سایت جامع فتاوای اهل سنت و جماعت
IslamPP.Com




 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

از محمّد بن عقيل بن ابي طالب روايت است: علي رضی الله عنه براي ما سخنراني كرد و گفت: اي مردم! شجاع‌ترين مردم كيست؟ گفتيم: شما، اي امير مؤمنان! گفت: ابوبكر صديق رضی الله عنه شجاع‌ترين مردم است، در روز جنگ بدر ما براي رسول الله صلی الله علیه و سلم سايه‌باني درست كرده بوديم، گفتيم: چه كسي در كنار پيامبر صلی الله علیه و سلم از ايشان نگهباني مي‌کند تا كسي از مشركان به او نزديك نشود؟ كسي جز ابوبكر براي نگهباني نايستاد، او بود كه با شمشير از غلاف كشيده كنار سر مبارك او ايستاده بود، هرگاه كسي مي‌خواست به رسول الله صلی الله علیه و سلم نزديك شود ابوبكر با شمشيرش جلوي او را مي‌گرفت و من خودم (علي) ديدم كه مشركان گلوي رسول الله صلی الله علیه و سلم را گرفته‌اند و تكان مي‌دهند و مي‌گويند: تو همان كسي هستي كه معبودان را‌ يكي دانسته‌اي، سوگند به خدا كسي جز ابوبكر رضی الله عنه به ‌او نزديك نشد، در آن زمان ابوبكر دو گيسوي بلند داشت، در حالي كه با سرعت مي‌آمد گيسوانش را كنار مي‌زد، آمد و گفت: واي بر شما! آيا مردي را مي‌كشيد كه مي‌گويد: پروردگارم الله ‌است و برايتان از جانب پروردگارش آيات و نشانه‌هاي واضح و و روشن آورده‌است! در آن روز ‌يكي از دو گيسوي ابوبكر كنده شد. راوي می‌گويد: علي مخاطبان را سوگند داد كه ‌آيا نزد شما مؤمن آل فرعون بهتر بوده ‌يا ابوبكر؟ مردم چيزي نگفتند، علي گفت: سوگند به خدا ابوبكر از مؤمن آل فرعون بهتر است، آن مرد که ايمانش را پوشيد، خداوند او را ستود. امّا ابوبكر جان و خون و مالش را در راه خدا فدا كرد(المستدرک(3/67)صحیح است برشرط مسلم و ذهبی موافق آن است).

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 2603
دیروز : 7108
بازدید کل: 8433021

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010