Untitled Document
 
 
 
  2024 Nov 21

----

19/05/1446

----

1 آذر 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

 رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: "صلوا في بيوتكم ، ولا تتخذوها قبوراً" (روايت بخارى و مسلم)، يعنى: "در خانه هايتان نماز (سنت را) بخوانيد و آنرا مانند مقبره قرار ندهيد".

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

تاریخ اسلام>اشخاص>ام المومنین ام سلمه رضی الله عنها

شماره مقاله : 3793              تعداد مشاهده : 384             تاریخ افزودن مقاله : 4/7/1389

ام‌ المومنین ام‌ سلمه رضی الله عنها

 
پارسایی که رسول‌ الله صلی الله علیه و سلم  با او به مشورت می‌پردازد


معمولاً رسول‌خدا صلی الله علیه و سلم  در سفرهای خود یکی از همسران خود را همراه خود می‌برد. وقتی به همراه عده‌ای از یاران خود به قصد بجاآوردن عمره عازم مکه شده بود، ام‌سلمه (رضی الله عنها) را نیز، همراه خود برده بود.
نزدیک مکه (حدیبیه) که رسیدند گروهی از قبیله‌ی قریش سدّ راه آنان شدند و نگذاشتند به مکه وارد شوند. اما رسول‌خدا صلی الله علیه و سلم  در این سفر قصد جنگ یا نبرد نداشت و فقط به این منظور عازم مکه شده بود که عمره‌ای بجا آورد. به همین خاطر وقتی با ممانعت قریش مواجه شد به زور متوسل نشد و تصمیم گرفت مشکل را از طریق گفتگو خاتمه دهد.
بالاخره گفتگوی رسول‌خدا با قریش به صلحی به نام «صلح حدیبیه» منجر شد. ظاهراً این صلح به ضرر مسلمانان جلوه می‌نمود و بعضی از مسلمانان آن را برای خود ذلت و ننگ‌آور می‌پنداشتند.
عده‌ی زیادی از مسلمانان خدمت رسول‌خدا صلی الله علیه و سلم  رفته نسبت به این صلح اعلام نارضایتی نمودند. از جمله عمر فاروق رضی الله عنه  که از چهره‌ی او معلوم بود از قضیه‌ی صلح، ناراحت و عصبانی است. نزد رسول‌خدا صلی الله علیه و سلم  آمد و عرض کرد : ای رسول‌خدا صلی الله علیه و سلم  ، مگر نه این است که شما رسول و فرستاده‌ی بر حق خدا هستید؟ رسول‌خدا صلی الله علیه و سلم  فرمود : آری چنین است. عمر رضی الله عنه  پرسید : مگر نه این است که ما بر حقیم و دشمنان ما بر باطلند؟
آن حضرت صلی الله علیه و سلم  فرمود : آری! عمر رضی الله عنه  پرسید : پس چرا ما باید تن به چنین ذلتی بدهیم؟ (او صلح حدبیبه را نوعی ذلت برای مسلمانان تلقی می‌کرد.)
رسول‌خدا صلی الله علیه و سلم  فرمود : من رسول و فرستادۀ خدایم و از او نافرمانی نمی‌کنم و همانا او ناصر و یاور من است. سپس رسول‌خدا صلی الله علیه و سلم  خطاب به اصحاب فرمود : «قوموا فانحروا ثم احلقوا»؛ یعنی، «بپاخیزید و قربانی کنید و بعد از آن سرهای خود را بتراشید.»
رسول‌خدا صلی الله علیه و سلم  سه بار این جمله را تکرار فرمود اما صحابه که از صلح با قریش ناراحت بودند، از دستور آن حضرت سرپیچی کردند و حتی یک نفر از آنها حاضر نشد قربانی کند یا سر خود را بتراشد.
جبهه‌گیری بسیار ناراحت‌کننده‌ای بود. نافرمانی از رسول‌خدا صلی الله علیه و سلم  بسیار خطرناک و ناپسند بود اما بدون شک صحابه قصد تمرّد از رسول‌خدا صلی الله علیه و سلم  را نداشتند، بلکه آنها در واقع تحصّن کرده بودند تا رسول‌خدا صلی الله علیه و سلم  را به زعم خود قانع‌ کنند تا تن به صلحی که مفاد آن برای آنان غیر قابل قبول بود، ندهد.
رسول‌خدا صلی الله علیه و سلم  از عکس‌العمل یاران خود ناراحت شد و نزد همسرش ام‌سلمه (رضی الله عنها) رفت. آن حضرت از یارانش نزد او گلایه کرد و در این باره با او مشورت کرد.
ام‌سلمه (رضی الله عنها) عرض کرد : ای رسول‌خدا صلی الله علیه و سلم  ، من یک پیشنهاد دارم که اگر آن را عملی کنی، همۀ آنها به حرفت گوش خواهند داد. رسول‌خدا صلی الله علیه و سلم  فرمود : بگو. پیشنهادت چیست؟
ام‌سلمه (رضی الله عنها) فرمود : هم‌اکنون میان آنها برو و بدون این که با هیچ یک از آنها سخنی بگویی، شترت را قربانی کن و سرت را بتراش. آن وقت خواهی دید که همه به پیروی از تو این کار را خواهند کرد.
رسول‌خدا صلی الله علیه و سلم  پیشنهاد همسرش را پذیرفت و این کار را انجام داد .
به محض این که اصحاب دیدند رسول‌خدا صلی الله علیه و سلم  قربانی کرده و موهای خود را تراشیده است، بی‌درنگ به تبعیت از آن حضرت پرداختند و دستورات آن حضرت را اجرا کردند.
با تدبیر و پیشنهاد سازنده‌ای که ام‌سلمه (رضی الله عنها) مطرح کرد، بار دیگر صلح و صفا و محبت و دوستی بر دل‌های پاک یاران رسول‌خدا صلی الله علیه و سلم  حاکم شد و اوضاع بر وفق مراد رسول‌خدا صلی الله علیه و سلم  گشت.
 
(رضوان الله تعالی علیهم اجمعین)



از کتاب:
اسوه‌های راستین برای زن مسلمان، تألیف: احمد الجدع، ترجمه: عبدالصمد مرتضوی، انتشارات ایلاف
 
مصدر:
دائرة المعارف شبکه اسلامی
IslamWebPedia.Com



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

قيل للحسن رحمه الله: إن ناساً يقولون: من قال لا إله إلا الله دخل الجنة، فقال: «من قال لا إله إلا الله فأدى حقها وفرضها دخل الجنة». "جامع العلوم والحكم " (ص : 224). به امام حسن بصری رحمه الله گفته شد: بعضی از مردم می گویند که هرکس بگوید " لا إله إلا الله " وارد بهشت می شود، ایشان فرمودند: « (آری) هرکس بگوید " لا إله إلا الله " بشرطیکه حق آنرا اداء کند و فرضش را بجای آورد داخل بهشت خواهد شد».

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 8032
دیروز : 5614
بازدید کل: 8798191

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010