Untitled Document
 
 
 
  2024 Nov 23

----

21/05/1446

----

3 آذر 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

رسول الله صلى الله عليه و سلم ميفرمايد:
"العهد الذي بيننا وبينهم الصلاة فمن تركها فقد كفر" (ترمذى : 2621)،

يعنى: "عهد و پيماني كه بين ما مسلمانان و كافران است أداي نماز ميباشد، و كسيكه نماز را ترك كند كافر شمرده ميشود".

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

الهیات و ادیان>مسائل و عقايد اسلامي>اهل سنت و جماعت > علی رضی الله عنه خلیفه‌ چهارم از خلفای راشدین می‌باشد

شماره مقاله : 8093              تعداد مشاهده : 285             تاریخ افزودن مقاله : 1/9/1389

علی رضی الله عنه خلیفه‌ی چهارم از خلفای راشدین می‌باشد


هنگامی که‌ راجع به‌ هجرت مسأله‌ای از سلیمان بن سحمان([1]) پرسیدند، در پاسخ گفت: ... و هر کس آن را عیب شمارَد و یا آن را انکار نماید در واقع از اصحاب پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم به‌ خصوص علی بن ابی‌طالب رضی الله عنه عیب گرفته‌ است، در حالی که‌ پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: «علیکم بسنتي وسنة الخلفاء الراشدین المهدیین من بعدي، تمسکوا بها وعضوا علیها بالنواجذ، وإیاکم ومحدثات الأمور؛ فإن کل محدثة بدعة وکل بدعة ضلالة».
(به‌ سنت من و سنت خلفای هدایت‌یافته‌ی هدایت‌دهنده‌ی بعد از من چنگ زنید و آن را محکم بگیرید و از دست ندهید، و از نوآوری در دین بپرهیزید، زیرا هر گونه نوآوری دینی بدعت، هر بدعتی گمراهی است). و علی رضی الله عنه خلیفه‌ی چهارم از خلفای هدایت یافته‌ی هدایت دهنده‌ می‌باشد که‌ پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم به‌ ما دستور داده‌ سنت و هدایت آنها را فرا چنگ خود قرار دهیم. پس هر کس منکر آنچه‌ باشد که‌ ذکر نمودیم و از آن عیب و نقص بگیرد، اشتباه کرده‌ و بهره‌ای از علم و دانش نبرده‌ است و از چیزی حرف زده‌ که‌ نسبت بدان بی‌آگاه‌ و نادان است([2]).
و در کتاب «الضیاء الشارق» تحت حدیث استسقاء عمر رضی الله عنه  به‌ دعای عباس رضی الله عنه عموی پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم چنین می‌گوید: ... و بعد از وفات پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم به‌ دعای عباس توسل نمودند و استسقاء (طلب باران) کردند. و از این رو علماء گفته‌اند: استسقاء با توسل به‌ افرادی نیکوکار و اهل دین مستحب و سنت است. و بهتر آن است که‌ به‌ اهل بیت پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم توسل شود([3]).
در هنگام شرح حدیث «أذکرکم الله‌ في أهل بیتي»([4]) می‌گوید: ... این حدیث بیانگر تشویق و تحریک مسلمانان است برای اینکه‌ نسبت به‌ اهل بیت محبت و مودت داشته‌ باشند، ولایت آنها را بپذیرند و حقوق آنها را ضایع ننمایند...([5]).
شیخ، در این عبارات ارزشمند و پرفایده‌ بُرد و مسافت محبت پیروان این دعوت را - که‌ امتدادی برای منهج سلف صالح اهل سنت و جماعت می‌باشند- نسبت به‌ اهل بیت پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم بیان داشت، ایشان انکار سنت خلیفه‌ی هدایت یافته‌ی هدایت‌دهنده‌ را کاری زشت و شنیع می‌شمارد و خطر آن کار را چنین به تصویر می‌کشد که‌ فرمودند: اشتباه کرده‌ و بهره‌ای از علم و دانش نبرده‌ است و از چیزی حرف زده‌ که‌ نسبت بدان بی‌آگاه‌ و نادان است. و در خصوص مسأله‌ی استسقاء نیز سخنانی ارائه‌ دادند که‌ بیانگر تعظیم و بزرگداشت اهل بیت  رضی الله عنهم   می‌باشد.


([1])  ایشان دانشمندی فهیم و دعوتگر شاعر هستند و اهل منطقه عسير جنوب جزیره‌ عربی می‌باشند که‌ در سال 1349 هـ وفات فرمودند.
([2]) الدرر السنیة: 1/ 59.
([3]) تحقیق : عبدالسلام آل عبدالکریم ط: دار العاصمة 1421 هـ ( ص: 552).
([4]) مسلم 2408.
([5]) الحجج الواضحة الإسلامیة . تحقیق: محمد الفوزان ط: مکتبة الرشد 1420 هـ، ص:312.

از کتاب:
اهل بيت رضی الله عنهم اجمعین از منظر محمد بن عبدالوهاب و دعوتگران اهل نجد (ترجمة كتاب: الإمام محمد بن عبدالوهاب وأئمة الدعوة النجدية وموقفهم من آل البيت  رضی الله عنهم اجمعین)، به قلم: خالد بن أحمد الزهراني، بازنگری از: شيخ علوى بن عبد القادر سقاف، ترجمه: إسحاق بن عبدالله العوضى، چاپ اول 1429/1387هـ
 
مصدر:
دائرة المعارف شبکه اسلامی
IslamWebPedia.Com
 



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

کلام امام محمد غزالی رحمه الله:  بهترین علم و باشرف ترین علوم، علم به خدا و افعال اوست؛ زیرا کمال انسان و سعادت و صلاح او در گرو چنین علمی است. (در محضر غزالی، مؤلف: صالح احمد الشامی، مترجم: جهانگیر ولدبیگی)

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 1635
دیروز : 5831
بازدید کل: 8834949

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010