Untitled Document
 
 
 
  2024 Sep 19

----

15/03/1446

----

29 شهريور 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

عبدالله بن مسعود رضی الله عنه  مي‌گويد: رسول اكرم صلی الله علیه و آله و سلم  نماز مي‌خواند و حسن و حسين رضي الله عنهما روي پشت آن حضرت صلی الله علیه و آله و سلم  مي‌رفتند تا اينكه مردم، آنها را دور كردند. رسول‌خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: «كاري با آنها نداشته باشيد؛ پدر و مادرم، فداي اين دو؛ هر كس، مرا دوست دارد، بايد اين دو را نيز دوست داشته باشد».
 احاديث بشأن السبطين، عثمان خميس، ص293؛ حديث، حسن است.

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

الهیات و ادیان>فرقه ها و مذاهب>عاشورا > سنت روز عاشوا روزه است نه خودزني

شماره مقاله : 8148              تعداد مشاهده : 585             تاریخ افزودن مقاله : 14/9/1389

سنت روز عاشوا روزه است نه خودزني

مادامي كه به موضوع عاشورا و مسائل آن پرداخته ايم لازم است بگوئيم كه: اهل سنت بزرگداشت روز عاشورا را در روزه مي بينند نه در خود زني و سينه دريدن.
ابن عباس رضي الله عنهما مي فرمايد: نديدم كه پيامبر صلى الله عليه وسلم روزه گرفتن در هيچ روزي را بر روزي ديگر ترجيح دهد جز روز عاشورا بر ساير ايام و نديدم كه ماهي را بر ماه رمضان برتري دهد.[1]
و همچنين مي گويد: وقتي پيامبر به مدينه تشريف فرما شد،‌ ديد كه يهوديان در آنجا روز عاشورا را روزه مي گيرند فرمود: (ما هذا اليوم الذي تصومونه؟ فقيل له: هذا يوم عظيم أنجي الله فيه موسي و قومه فصامه موسي شكراً‌ فنحن نصومه فقال رسول الله فنحن احق و اولي بموسي منكم فصامه رسول الله و امر بصيامه)[2] (فرمود) اين چه روزي است كه شما روزه مي گيريد؟ گفتند: روز بزرگي است كه خداوند موسي و امتش را نجات داده و فرعون و قومش را غرق كرد، ‌موسي نيز به عنوان شكرگزاري آن روز را روزه گرفت و ما نيز روزه مي گيريم پيامبر فرمود: ما لايق تر و نزديك تر به موسي هستيم تا شما،‌پس پيامبر روزه گرفت و به روزه گرفتن در آن روز امر فرمود.
درجايي ديگر مي فرمايد: وقتي پيامبر روز عاشورا را روزه گرفته و به آن امر فرمود، عرض كردند يا رسول الله (إنه يوم يعظمه اليهود و النصاري فقال لئن بقيت الي قابل لأصومن التاسع) اي پيامبر خدا عاشورا روزي است كه يهود و نصاري آن را بزرگ مي دارند پيامبر فرمود: اگر زنده ماندم سال آينده روز نهم (تاسوعا) را نيز روز مي گيرم (تا شباهت به آنان در عبادت ما از بين برود).[3]
روزه روز عاشورا در روايات شيعه نيز آمده است ابي عبدالله از پدرش روايت مي كند كه: امام علي فرمود: روز عاشورا را روزه بگيريد به اين طريق كه روز نهم و دهم محرم را با هم روزه باشيد چون گناه يكسال را پاك مي كند.[4]
ابي الحسن مي فرمايد: پيامبر و خاندان وي روز عاشورا را روزه مي گرفتند.[5]
امام جعفر از پدرش روايت مي كند كه: روزه روز عاشورا كفاره گناه يكسال است.[6] پس بر شيعه واجب است روضه خواني و نوحه سرايي و بر پا داشتن مجالس عزا و ماتم حسينيه ها را ترك كرده (و بجاي آن روزه بگيرند) چون پيامبر اكرم در آن روز روزه گرفته و امام علي به آن امر كرده و امام باقر نيز مي فرمايد: روزه گرفتن در روز عاشورا باعث پاك شدن گناهان يكسال خواهد شد،‌ پس چرا نفرمود: بر پا داشتن مجلس عزا و ماتم كفاره گناهان يكسال است.
آيا شيعه چيزي را كشف كرده كه پيامبر اكرم از آن بي خبر بوده و آن را از دست داده است؟ چرا هرگز نفرمود: در روز عاشورا پسرم حسين كشته مي شود و بر شما لازم است كه در آن روز عزا و ماتم بگيريد.
از پروردگار بلند مرتبه توانا خواستارم اين رساله را كه عجالتاً‌ نوشته ام وسيله نفع بخشيدن به مردم و ذخيره روز قيامتم قرار دهد.
و صلي الله علي محمّد و علي آله و صحبه و سلّم


[1] - مشكاة المصابيح ج1 ص634.
[2] - مشكاة المصابيح ج1 ص638.
[3] - مشكاة المصابيح ج1 ص634.
[4] - الاستبصار ج2 ص134.
[5] - همان مرجع سابق.
[6] - همان مرجع سابق.


از کتاب:
شيعه  و حسينيه ها، (ترجمه کتاب الشيعة و الحسينيات)، تأليف: شيخ عبدالله عبدالعزيز
 
مصدر:
دائرة المعارف شبکه اسلامی
IslamWebPedia.Com
 



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

فردي از امام ‏احمد رحمه الله شاگرد امام شافعي رحمه الله در باره گفته هاي حارث محاسبي كه عالمي صوفي بوده پرسيد، ايشان در جواب ‏فرمودند: [لا اري لك ان تجالسهم] "من راضي نيستم با آنها نشست و برخاست كني" در حاليكه ‏امام احمد رحمه الله از محتواي جلسات آن عالم صوفي آگاه بوده و مي دانست كه در آن جلسات گريه و ‏زاري و توبه مي كردند و از تزكية نفس از آلودگي گناه بحث كرده و آن را بعنوان جلسة ‏محاسبة نفس نامگذاري كرده بودند.‏

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 17963
دیروز : 4345
بازدید کل: 8280225

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010