Untitled Document
 
 
 
  2025 Apr 03

----

04/10/1446

----

14 فروردين 1404

 

تبلیغات

حدیث

 

از ابن مسعود روايت است که پيامبر صلى الله عليه و سلم فرمود: "الربا ثلاثة و سبعون بابا أيسرها مثل أن ينکح الرجل أمه" (روايت طبراني در الأوسط، و ألباني در صحيح الجامع 3537)، يعنى: "ربا هفتاد و سه دروازه است، ساده‌ترين صورت آن مانند اين است که مرد با مادرش زنا کند".

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

تاریخ اسلام>سیره نبوی>غزوه بدر ثانی

شماره مقاله : 8535              تعداد مشاهده : 596             تاریخ افزودن مقاله : 26/9/1389

غزوه بدر ثاني


وقتي مسلمانان شوکت و سطوت اعراب بياباني را درهم شکستند، و شرّ آنان را از سر خودشان کم کردند، دست به کار آمادگي براي ملاقات دشمن بزرگ شدند. سالگرد جنگ اُحُد نزديک بود، و موعد ملاقات با قريشيان فرا رسيده بود، و حضرت محمد -صلى الله عليه وسلم- و اصحابشان مي‌بايست، طبق قرار، عازم وادي بدر شوند تا با ابوسفيان و قوم قبيله‌اش روبرو شوند، و بار ديگر آسياي جنگ را به گردش درآورند، تا کار براي يکي از دو طرف، که راه يافته‌تر، و براي بقا در صحنة زندگي شايسته‌تر باشد، قرار گيرد.
بنابراين، در ماه شعبان سال چهارم- هجرت ژانوية 626 ميلادي- رسول‌خدا -صلى الله عليه وسلم- با يکهزار و پانصد رزمندة مسلمان عزيمت فرمودند تا بر سر قرار حاضر شوند. ده اسب در اختيار داشتند، و حامل لواي اسلام علي‌بن ابيطالب بود، و رسول‌خدا -صلى الله عليه وسلم- عبدالله بن‌رواحه را در مدينه جانشين خود گردانيدند و رفتند تا به وادي بدر رسيدند، و در انتظار مشرکان در آنجا اقامت کردند.
ابوسفيان نيز، به اتفاق دو هزار تن از مشرکان مکه در حالي که پنجاه اسب در اختيار داشتند، از مکه خارج شد، و در مسير بدر پيش رفت تا به مرّالظهران، يک منزلي مکه، رسيد و در وادي مَجَنّه- برکة آبي در آن ناحيه- فرود آمد.
ابوسفيان، در همان اوان که از مکه بيرون آمد، خسته و درمانده بود، و به عاقبت کارزار با مسلمانان مي‌انديشيد. ترس سراسر وجودش را فرا گرفته بود، و هيبت مسلمانان بر تمامي مشاعرش مستولي گرديده بود. وقتي در مرّالظهران بار انداخت، عزمش به سستي گراييد، و براي بازگشت به چاره‌انديشي مشغول شد. به همراهانش گفت: اي جماعت قريش، براي جنگاوري شما سالي مناسب است که سال فراواني باشد. چراگاه‌هاي شما پر از علف باشد و شير بسيار بتوانيد بنوشيد؛ امّا امسال خشکسالي است؛ من که باز مي‌گردم، شما نيز بازگرديد!
ظاهراً، بيم و هراس بر مشاعر لشکريان ابوسفيان نيز مستولي شده بود؛ زيرا، همگي بازگشتند و هيچگونه مخالفتي با اين رأي و پيشنهاد ابوسفيان ابراز نداشتند، و به هيچ روي اصرار و ابرامي در جهت ادامه دادن مسير در روياروي شدن با مسلمانان از خود نشان ندادند.
مسلمانان، مدت هشت روز در وادي بدر اقامت کردند، و در انتظار سر رسيدن دشمن به سر بردند. کالاهاي تجارتي را که همراه داشتند با سود يک درهم به دو درهم [دويست درصد] فروختند، و به مدينه بازگشتند، و سررشتة غافلگيري را در صحنة رزم و کارزار به دست گرفتند، و هيبت ايشان در جان و روح دشمنانشان جاي گرفت، و کاملاً بر اوضاع مسلط گرديدند.
اين غزوه را، «بدرالمَوعِد»، «بدرالآخرة» و «بدرالصُّغري» نيز نيامده‌اند [1].


[1]- براي تفصيل مطلب راجع به اين غزوه، نکـ: سيرةابن‌هشام، ج 2، ص 209-210؛ زادالمعاد، ج 2، ص 112.


(از کتاب: خورشيد نبوّت، ترجمه فارسي «الرحيق المختوم» مؤلف: شيخ صفي الرحمن مبارکفوري، برگردان : دکتر محمدعلي لساني فشارکي)
 
مصدر:
دائرة المعارف شبکه اسلامی
IslamWebPedia.Com



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

عن ميمون بن مهران، قال: «ثلاث المؤمن والكافر فيهن سواء: الأمانة تؤديها إلى من ائتمنك عليه من مسلم وكافر، وبرا لوالدين، والعهد تفي به لمن عاهدت من مسلم أو كافر». میمون بن مهران رحمه الله فرمود: «سه چیز هستند که مؤمن و کافر در آن همسان هستند: بازگرداندن امانت به کسی که به تو اطمینان کرده حال چه او مسلمان باشد یا کافر، احسان نسبت به والدین، و وفای به عهد با کسی که با تو عهد بسته چه مسلمان باشد یا کافر». "حلية الأولياء وطبقات الأصفياء" حافظ أبو نعيم اصفهاني.

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 5089
دیروز : 5820
بازدید کل: 10112231

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010