Untitled Document
 
 
 
  2024 Dec 13

----

11/06/1446

----

23 آذر 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

علي رضی الله عنه  مي‌گويد: رسول‌خدا صلی الله علیه و آله و سلم دست حسن و حسين رضي الله عنهما را گرفت و فرمود: (من أحبّني و أحبّ هذين و أباهما و أمّهما كان معي في درجتي يوم القيامة) يعني: «هر كس مرا و اين دو را و پدر و مادرشان را دوست بدارد، روز قيامت همراه من خواهد بود». ترمذي رحمه‌الله بدين‌ شكل روايت كرده كه در بهشت، با من خواهد بود.
  روايت احمد؛ ترمذي، اين حديث را روايت كرده و آن را حديثي غريب دانسته است. مسند احمد (1/77)؛ سند ترمذي، شماره‌ي 3734؛ سير أعلام النبلاء (3/254).

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

اجتماعی>زن>زن > اعمال مخالف با شرع برخی از بانوان مسلمان در زمینه‌ی اعتقادی

شماره مقاله : 8618              تعداد مشاهده : 648             تاریخ افزودن مقاله : 18/11/1389

اعمال مخالف با شرع برخی از بانوان مسلمان در زمینه‌ی اعتقادی


1.    رفتن به پیش ساحران و ییشگویان و شعبده‌بازان مرد یا زن : برای اهدافی چون بیماری، سحرزدگی و چشم‌زدگی، یا تنها برای سؤال از اینکه آیا او یا شوهرش سحرزده است؟ یا برای اینکه از آنان بخواهد تا کاری کند که شوهرش او را دوست بدارد. این کار حرام و بلکه حتی تأیید کردن آنان کفر است.
پیامبر  صلی الله علیه و سلم  فرموده است : «کسی که به نزد فالگیر یا پیشگویی رود و آنگاه او را در گفته‌هایش تصدیق کند، قطعاً به آنچه بر محمد  صلی الله علیه و سلم ، نازل شده کفر ورزیده است». [روایت ترمذی، ابن ماجه، ابو داود].
همچنين  صلی الله علیه و سلم  درباره‌ي كساني كه فقط از اينان سؤال مي‌كنند، بدون اينكه تصديقشان كنند، فرموده است : «كسي كه نزد پيشگو و فالگير رود و از او درباره‌ي چيزي سؤال كند، چهل روز نمازش پذيرفته نمي‌شود». [روايت مسلم].
2.    ناآگاهي به مسايل ديني و روي‌گرداني از آموختن دانش ديني و به ويژه احكام مربوط به زنان. پيامبر  صلی الله علیه و سلم  فرموده است: «تحصيل علم بر هر مسلماني فرض است». [روايت ابن ماجه].
كم دانشي و ناآگاهي به مسايل ديني موجب شده كه بسياري از زنان ندانسته مرتكب كارهاي حرام و نهي شده شوند.
3.    نوحه‌خواني بر مردگان و به سر و صورت زدن و گريبان را دريدن. اينان با اين كار ناشايست در واقع به قضا و قدر الهي اعتراض مي‌كنند و به آن راضي نمي‌شوند.
پيامبر  صلی الله علیه و سلم  فرموده‌ است : «كسي كه به صورت خود چنگ زند، و گريبان را بدرد و به جاهليت فراخواند از ما نيست». [متفق عليه].
البته گريه و اندوه بر مرده بدون سر و صدا و فرياد حرام نيست. ولي نبايد از حد معمول خود فراتر رود و به نوحه‌خواني انجامد. پيامبر  صلی الله علیه و سلم  فرموده است : «زن نوحه‌خوان چنانچه بميرد و توبه نكند روز قيامت برمي‌خيزد در حالي كه تن‌پوشي از قطران (سرب گداخته) و لباسي از بيماري گَر به تن دارد». [روايت مسلم].
4.    ابراز محبت و دوستي به كافران و دشمنان خداوند و پيش سلام بودن نسبت به آن‌ها. پيامبر  صلی الله علیه و سلم  فرموده است : «نسبت به يهود و نصاري پيش سلام نباشيد». [روايت مسلم].
اين ابراز محبت مي‌تواند به صورت‌هاي گوناگون صورت پذيرد، از جمله تبريك به‌ آنان به مناسبت جشن تولد يا عيد آغاز سال. اين كار از آن‌جا كه نوعي ابراز دوستي به دشمنان خداست حرام است، زيرا خداوند مي‌فرمايد : «اي كساني كه ايمان آورديد دشمن من و دشمن خودتان را به دوستي برمگيريد [به طوري] كه با آنان اظهار دوستي كنيد، و حال آنكه [آنان] قطعاً به آن حقيقت كه براي شما آمده كافرند». [ممتحنه : 1].
5.    درخواست زن از شوهرش مبني برآوردن خدمتكار، پرستار، آشپز يا راننده و به ويژه اگر اينان نامسلمان باشند. امكان دارد زن چنين درخواستي را از شروط ازدواجش قرار دهد، كه در اين صورت زن خود به سبب كار بيرون از منزل، يا تفريحات روزانه‌اش تربيت كودكش را به دوش پرستار يا خدمتكار مي‌گذارد كه در اين كار اشتباهات متعددي هست و پيامدهايي زيانبار عقيدتي و اخلاقي در حال و آينده در بر خواهد داشت كه علاوه بر كودك به كل خانواده و جامعه نيز سرايت خواهد كرد.
6.  برخي از زنان به سبب زيان و معصيتي كه به آنان رسيده است خود را نفرين و آرزوي مرگ مي‌كنند. پيامبر  صلی الله علیه و سلم  فرموده است : «هيچ يك از شما به سبب زياني كه به او رسيده است آرزوی مرگ نكند، و چنانچه ناگزير بود پس بگويد : خداوندا، مرا زنده بدار تا وقتي كه زندگاني برايم بهتر است و مرا بميران هرگاه مردن برايم بهتر است» . [متفق عليه].
و گاهي نيز برخي از مادران نادان به سبب اشتباه ساده و كار نارواي غيرعمدي كه فرزندشان مرتكب شده، شروع به بدترين نفرين‌ها در حق او مي‌كنند و نمي‌دانند كه پيامبر  صلی الله علیه و سلم  فرموده است : «سه دعا هست كه بدون شك مستجاب مي‌شود دعاي والدين عليه فرزند، دعاي مسافر و دعاي مظلوم». [روايت بخاري].
و گاهي نيز به روزي كه فرزندش را متولد كرده نفرين و ناروا مي‌گويد كه اين نوعي ناسزاگويي به زمانه به شمار مي‌آيد. پيامبر  صلی الله علیه و سلم  فرموده است : «خداوند بلندمرتبه مي‌فرمايد : بني‌آدم با ناسزا گفتن به زمانه مرا آزار مي‌دهد، در حالي كه زمانه منم، فرمان در دست من است و من شب و روز را مي‌گردانم». [متفق عليه].

از کتاب: اعمال مخالف با شرع برخی از بانوان مسلمان، گردآوری: عبدالله بن عبدالرحمن الجبرین، مترجم: مجید احمدی
 
 



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

حسن رضی الله عنه  فرزندانش را به کسب علم و دانش، تشویق می‌نمود؛ چنانچه پسر و برادرزاده‌اش را فرا خواند و فرمود: «ای پسرم و ای برادرزاده‌ام! شما، اینک کوچکان قوم و طایفه هستید و روزی بزرگان قوم خواهید شد؛ از این‌رو به فراگیری علم و دانش همت گمارید و هر کس از شما که نتوانست آن را روایت نماید یا به خاطر بسپارد، آن را به نگارش درآورد و در خانه‌اش بگذارد». الطبقات (1/292)؛ با سند حسن؛ به تحقيق: سلمي


تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 808
دیروز : 6497
بازدید کل: 9020241

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010