|
|
قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين». امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل». |
|
قرآن و حدیث>اعجاز قرآن و سنت>اعجاز قرآن و سنت > تجلّی حکمت در فسلفه پزشکی احکام استحاضه
شماره مقاله : 9958 تعداد مشاهده : 274 تاریخ افزودن مقاله : 20/2/1390
|
تجلّی حکمت در فسلفه پزشکی احکام استحاضه استحاضه (خونریزی غیرطبیعی رحم) استحاضه عبارت است از خونی که به علت مریضی غیر از روزهای حیض و نفاس از بدن زنان و دختران خارج میشود. این عارضه حدث دایمی محسوب شده ولی مانع ادای نماز و روزه نمیشود؛ بنابراین لازم است که چنین افرادی دستگاه تناسلی خود را کاملاً شست و شو داده، با استفاده از پارچهای فَرْج خود را مسدود نمایند؛ سپس به سرعت به انجام وضو و خواندن نمازهایشان مبادرت ورزند. أصح آن است که خونریزی دختر بچه، قبل از بلوغ و خونریزی زنان پس از یایسگی استحاضه به شمار میآید و مانع از انجام عبادات نمیشود. *** خونریزی غیرطبیعی مشتمل بر اولیگومنوره[1] (قاعدگی با فواصل بیش از 40 روز) و پلیمنوره[2] (قاعدگی با فواصل کمتر از 21 روز) است [آندرولی و همکاران؛ 1379؛ ص 12 (11)]. خونریزی غیرطبیعی رحم در اثر عوامل متعددی ممکن است ایجاد شود: 1- بارداری (مثلاً سقط خود به خودی و حاملگی نابجا) 2- تومورهای رحم 3- عفونتها 4- اختلالات هورمونی (مانند عدم تخمکگذاری) 5- اجسام خارجی داخل رحمی مانند: IUD 6- اختلالات انعقادی [رایان و همکاران؛ 1376؛ ص 46]. دلیل تحریم همبستری با زنان در عادت ماهیانه، تغییر در خاصیت اسیدی ترشحات مهبلی است که باعث بروز التهاب مهبل میگردد. در شرایط طبیعی، مهبل به وسیلهی ترشحاتی که خاصیت اسیدی دارند نرم شده و از آسیبها و آلودگی توسط میکروبها مصون میماند. مهمترین عاملی که باعث تغییر در ماهیت اسیدی این ترشحات میشود، خون است که در زمان حیض به وفور وجود دارد. نزدیکی به هنگام قاعدگی باعث افزایش آلودگی شده و خراشهایی در مهبل پدید میآورد و بدین ترتیب زمینهی انواع عفونتها و التهابات مهبل به وجود میآید [کنعان، احمد محمد؛ 2000؛ ص 413]. عفونت مهبل زمینهی ورود میکروبها به رحم و عفونت رحم است [دیاب و قرقوز؛ 1374؛ ص 50]؛ از طرف دیگر آمیزش در حیض موجب احتقان خون شده و خونریزی تشدید میشود؛ همچنین عمل نزدیکی با حایض باعث ایجاد خراشها و زخمهایی در جدار مهبل میشود [الأشقر، عمر سلیمان و زملاؤه؛ 2001؛ ج 1؛ ص 178]. مرد نیز ممکن است به التهاب مجاری ادراری (اورتریت حاد[3]) مبتلا شده و التهاب از مجرای ادرار به سایر قسمتهای دستگاه تناسلی سرایت کند، که در این صورت شخص گرفتار دردهای بسیار شدیدی خواهد شد [صانعی، صفدر؛ 1349؛ ص 102]. آمارها نشان میدهد که سرطان رحم در میان مسلمانان، یهودیان و هندوها از سایر نژادها به علت تحریم آمیزش در زمان قاعدگی، کمتر است [پاکنژاد، سیدرضا؛ 1349؛ ج 12؛ ص 22]. همچنین به علت کمبودن میل جنسی زن در این دوران و اشمئزاز حاصل از خونریزی در زن و مرد، احتمال بروز عوارض روانی از جمله سرد مزاجی در طرفین وجود دارد [دیاب و قرقوز؛ 1374؛ ص 51].
[1]- Oligomenorrhea [2]- Polymenorrhea [3]- acute urethritis
تجلّی حکمت در فسلفهی پزشکی احکام، تألیف : محمد عزیز حسامی، پایاننامه کارشناسی ارشد رشته فقه و مبانی حقوق اسلامی (فقه شافعی)
|
بازگشت به ابتدای
صفحه
بازگشت به نتایج قبل
چاپ
این مقاله
ارسال مقاله به دوستان |
|
|
|
|
|