Untitled Document
 
 
 
  2024 Sep 18

----

14/03/1446

----

28 شهريور 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

پيامبر اسلام صلى الله عليه و سلم فرمودند: " لوددت أن أغزو في سبيل الله ثم أقتل ثم أغزو فأقتل ثم أغزو فأقتل ثم أغزو فأقتل " (متفق عليه)
" دوست داشتم كه در راه خدا جهاد كنم و سپس كشته شوم و دوباره جهاد كنم و دوباره كشته شوم و دوباره جهاد كنم و دوباره كشته شوم ."

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

تاریخ اسلام>سیره نبوی>مادر مومنان خديجه رضي الله عنها

شماره مقاله : 11103              تعداد مشاهده : 1152             تاریخ افزودن مقاله : 26/2/1394

 

 مادر مومنان خديجه  رضي الله عنها

 

 مادر مومنان خديجه بنت خويلد بن أسد بن عبد العزي بن قصي القرشية الأسدية رضي الله عنها نخستین همسر رسول الله صلى الله عليه وسلم و مادر فرزندان ايشان مي باشد، و اولين شخصى است كه به رسول الله صلى الله عليه وسلم ايمان آورد.

 ایشان در مكه به دنيا آمد، مادرش فاطمه بنت زاندة نام داشت، و در بيت شرافت پرورش یافت، و پدرش خويلد بن أسد در جنگ الفجار از دنيا رفت.

اين بانوى بزرگوار قبل  از ازدواج با رسول الله صلى الله عليه وسلم با دو نفر از بزرگان قریش ازدواج كرده بودند، همسر اولش  أبو هالة بن زرارة بن النباش التميمي نام داشت که حاصل ازدواج آن ها دو فرزند به نام های هند و هالة  بود ، و همسر دوم او نیز عتيق بن عائذ بود که ثمره ی آن فرزندی به نام هند بن عتیق بود.

مادر مومنان خديجه رضي الله عنها در بين تجار مكه مقام بالايى داشت، تا جايى كه كاروان تجاری ايشان دائما در حال تجارت بين مكه و مدينه بود و هيچگاه متوقف نمی شد. ایشان برای تجارت، افرادی را استخدام ميكردند كه در بين اين افراد رسول الله صلى الله عليه وسلم نيز بود، تا اينكه در يكى از سفرهاى تجارى به شام رسول الله صلى الله عليه وسلم را همراه غلامش ميسره فرستاد، و زمانى كه ميسره از اين سفر بازگشت از اخلاق و امانتدارى و پاکی رسول الله صلی الله علیه وسلم به مادر مومنان  خبر داد ، پس ایشان مایل به ازدواج با رسول الله صلی الله علیه وسلم شدند و با ایشان ازدواج کردند و اين ازدواج سه سال قبل از بعثت رخ داد که رسول الله صلى الله عليه و سلم 25 ساله و خديجه رضي الله عنها 40 ساله بود. به این ترتیب اين زوج بزرگوار زندگی با شرافت و پاکی را شروع کردند و حاصل آن 6 فرزند به نامهای قاسم و عبدالله و زينب و ام كلثوم و رقيه و فاطمه بود.

خدیجه رضی الله عنها در زمان بعثت نقش بزرگی در پایدارى رسول الله صلى الله عليه وسلم ایفا کردند، زيرا الله تعالى عقل و شخصيت بزرگی به ایشان داده بود، همانگونه که در روایات آمده وقتى كه رسول الله صلى الله عليه وسلم براى اولين بار جبريل را ديد ترس او را فرا گرفت و نزد خديجه رضی الله عنها رفت و به او گفت:"زملوني زملوني" يعنى مرا بپوشان مرا بپوشان، و وقتی آرام گرفت به او  گفت:" لقد خشيت على نفسي" « نگران خودم شدم» و خديجه رضی الله عنها در جواب گفت: " كلا والله لا يخزيك الله أبداً ، فوالله إنك لتصل الرحم ، وتصدق الحديث ، وتحمل الكلّ ، وتكسب المعدوم ، وتقري الضيف ، وتعين على نوائب الحق "« به الله قسم که الله تو را هرگز خوار نخواهد کرد، چون تو شخصیتی هستی که صله ی رحم را به جا می آوری، در گفتار صادق هستی و مهمان را ارج می نهی، زحمت ديگران را به دوش می کشی، حق مظلوم را مى ستنانى و مصيبت دیدگان را کمک می کنی» (روایت بخاری).  

سپس ام المؤمنين نزد ورقة بن نوفل رفت تا به او خبر آمدن آخرين پیامبر را بدهد، و به این ترتیب خدیجه رضی الله عنها اولین فردى است كه به رسول الله صلی الله علیه وسلم  ايمان آورد و هيچ ترديدى در قبولى آن نداشت وهميشه پشتیبان رسول الله صلى الله عليه وسلم بود. و رسول الله صلی الله علیه وسلم در مقابل نیکی های او تا زمانی که ایشان در قید حیات بودند با زن دیگری ازدواج نکردند و زمانی که ازدنیا رفت رسول الله صلی الله علیه وسلم بسیار اندوهگین شد و هیچگاه اورا فراموش نکرد و همیشه از نیکی هایش می گفت. همانگونه که در حدیث آمده: " آمنت بي إذ كفر بي الناس ، وصدّقتني إذ كذبني الناس ، وواستني بمالها إذ حرمني الناس ، ورزقني الله عز وجل ولدها إذ حرمني أولاد النساء ).« ايمان آورد به من در حالی که ديگران کفر ورزیدند، تصدیقم کرد در حالی که دیگران مرا دروغگو می پنداشتند، وبا مالش مرا  یاری کرد در حالی که دیگران مرا محروم کردند، و الله فرزندانم  را  از او  قرار داد در حالی که ازهمسران دیگرم فرزندی نداشتم». (روایت احمد). و از وفاداری هاى رسول الله صلى الله عليه وسلم به ایشان اين بود كه هميشه به دوستانش نيكى ميكرد، همانطور كه در روايات آمده هرگاه رسول الله صلی الله علیه وسلم گوسفندی را ذبح ميكرد ابتدا به دوستان خديجه رضي الله عنها مى فرستاد. 

 رسول الله صلى الله عليه وسلم فضل ايشان را در حديث اينگونه ذكر كرده اند:" ( أفضل نساء أهل الجنة خديجة بنت خويلد ، وفاطمة بنت محمد، وآسية بنت مزاحم امرأة فرعون ، ومريم ابنة عمران رضي الله عنهن أجمعين )،«بهترین زنان در جنت خدیجه بنت خویلد و فاطمه بنت محمد و آسیه بنت مزاحم همسر فرعون و مریم بنت عمران می باشند».( روایت احمد). و همچنین فرمودند خديجه رضي الله عنها بهترين زن روى زمين در زمانش بود.

مادر مؤمنان خديجه رضي الله عنها در سن 25 سالگی، سه سال قبل از هجرت و قبل از معراج رسول الله صلى الله عليه وسلم چشم از جهان بستند .

الله تعالی از ایشان راضی و خشنود باد.  

 

منبع: اسلام ویب.



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

قول شافعی: وقتی قرآن و سنّت وجود دارد، هر کسی آنها را بشنود عذری ندارد و باید از آن دو اطاعت نماید و در مواردی که قرآن و سنّت چیزی نگفته باشند، به گفته‌های اصحاب رسول خدا صلی الله علیه و سلم یا به قول یکی از آنان مراجعه می‌کنیم. الامام شافعی 7/265

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 3859
دیروز : 4517
بازدید کل: 8261776

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010