Untitled Document
 
 
 
  2026 Mar 24

----

05/10/1447

----

4 فروردين 1405

 

تبلیغات

حدیث

 

پيامبر صلى الله عليه و سلم فرمود:
« يُقَالُ لِصاحبِ الْقُرَآن: اقْرأْ وَارْتَقِ وَرَتِّلْ كَما كُنْتَ تُرَتِّلُ في الدُّنْيَا، فَإنَّ منْزِلَتَكَ عِنْد آخِرِ آيةٍ تَقْرَؤُهَا » (روايت أبو داود و ترْمذي)
" براي صاحب قرآن گفته مي شود، بخوان و به پله هاي بهشت بالا رو و تلاوت کن، چنانچه در دنيا تلاوت مي کردي، زيرا مقام تو در نزد آخرين آيه اي است که آن را مي خواني ".

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

تاریخ اسلام>اشخاص>علی بن ابی طالب رضی الله عنه > در غزوه تبوك علي در مدينه جانشین پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم بود

شماره مقاله : 1763              تعداد مشاهده : 464             تاریخ افزودن مقاله : 16/3/1389

در غزوه تبوك علي در مدينه جانشین پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم  بود


غزوه تبوك در ماه رجب سال نهم هجري به وقوع پيوست، اين غزوه در سيره‌ي نبوي اهميّت بسياري دارد و با آن اهدافي محقق شد كه در دل مسلمانان و اعراب تأثير بسزايي داشت و مسير حوادث را در تاريخ اسلام تغيير داد.([1]) در اين غزوه  رسول الله   صلی الله علیه و آله و سلم  علي را بر مدينه گمارد و اين امر موجب شد كه براي منافقان فرصتي فراهم شود تا كينه‌ها و نفاقي را كه در دل داشتند آشکار كنند و درباره علي چیزهایی بگویند كه موجب ناراحتي و آزار ايشان شود، از جمله گفتند: علی به خاطر تنبلی و تن پروری در مدينه گذاشته شده، اين رفتار و گفتار نادرست منافقان، نشانه‌ي بارزي از نفاق دروني آنها بود. در روايت صحيح امام علي رضی الله عنه  مي‌گويد: «سوگند به ذاتي كه دانه را شكافت و جان را آفريد، پيامبر صلی الله علیه و آله و سلم  به من فرمود: فقط مؤمنان مرا دوست مي‌دارند و بجز منافق كسي نسبت به من بغض و كينه نخواهد داشت»([2]).
اينجا بود كه علي خودش را به سپاه پيامبر صلی الله علیه و آله و سلم  رساند و خواست با آنها در جنگ شركت كند و خطاب به پيامبر  صلی الله علیه و آله و سلم  فرمود: آيا مرا در ميان زنان و كودكان می‌گذاري؟! پيامبر فرمودند: «ألا ترضى أن تكون مني بمنزلة‌ هارون من موسى، غير أنه لا نبي بعدي»([3]): (خشنود نيستي كه برايم همانند ‌هارون براي موسي باشي؟ با اين تفاوت كه بعد از من پيامبري نخواهد آمد).


.[1] - المرتضي ندوي ص 55.
[2] - صحیح مسلم ش/78.
[3] - بخاری،ش 2404.

 به نقل از: سيره أميرالمؤمنين علي بن أبي طالب رضي الله عنه و شخصيت و عصر او، تألیف: دكترعلي محمد محمد صلابی



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

قال عمرو بن قيس رحمه الله: «إياكم والبطنة فإنها تقسي القلب». عمرو بن قیس رحمه الله فرمود: «مراقب باشید و از شکم چرانی و پرخوری بپرهیزید، چرا که موجب قساوت قلب می شود». "جامع العلوم والحكم " (ص : 443).‏

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 17642
دیروز : 19440
بازدید کل: 16314388

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010