Untitled Document
 
 
 
  2024 Mar 29

----

19/09/1445

----

10 فروردين 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

پيامبر صلى الله عليه و سلم فرمود : "نفس المؤمن معلقة بدينه حتي يقضي عنه" (صحيح – روايت ابن ماجه : 6779)
«روح مؤمن به سبب قرضش معلق است تا وقتي که بجاي او پرداخت شود».

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

فقه>مسائل فقهی>عید قربان > حكم ذبح قربانی در جايی كه قربانی كننده آن‌جا نیست

شماره مقاله : 7842              تعداد مشاهده : 300             تاریخ افزودن مقاله : 21/8/1389

حكم ذبح قرباني در جايي كه قرباني كننده، آن‌جا نيست
شماره فتوى 1877



الحمدلله،
... رسول الله صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ قرباني‌اش را در سرزمين خود و در بين اصحابش ذبح مي‌كرد و حتي قرباني‌ها را با خود به مصلّي مي‌برد و به قصد آشكار كردن شعاير الهي آن‌ها را آن‌جا قرباني مي‌كرد. اما دعوت و تشويق براي اين كه پول مردم را بگيرند و در جاهاي دور قرباني كنند، دعوتي است براي نابود كردن اين شعاير و مخفي نمودن آن از مردم است، چرا كه اگر قرباني ها به جاي دوري انتقال يابند. يكي از شعاير الهي، كه قرباني است مخفي مي‌شود و شهرها از نور قرباني محروم مي‌شوند و چند چيز از بين مي‌رود:
1- ذبح مستقيم قرباني كننده در حالي كه اين كار افضل و سنت است « رسول الله صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ با دست خود قرباني هايش را ذبح مي‌نمود».
2- سنت خوردن از گوشت قرباني از بين مي‌رود؛ رسول الله صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ به خوردن گوشت قرباني امر نموده، و الله‌تعالي نيز به اين نكته اشاره فرموده است: [فَكُلُوا مِنْهَا وَأَطْعِمُوا الْبَائِسَ الْفَقِيرَ]
(پس خودتان از گوشت آن‌ها بخوريد و بينوايان مستمند را نيز بخورانيد). «حج28»
در اين آيه به خوردن،از گوشت قرباني كه انسان به وسيله آن به سوي الله تقرب مي‌جويد امرشده است. (پس خوردن از گوشت قرباني عبادت است).
هنگامي كه رسول الله صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ در حجۀ الوداع يكصد شتر را براي ذبح با خود به مكه برد. شصت وسه تا از آن‌ها را با دست مبارك خود ذبح نمود و وكالت ذبح بقيه را به علي رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُ سپرد. و نيز به ايشان نمايندگي تقسيم گوشت‌ها را نيز واگذار كرد، و دستور داد كه از هر شتر تكه‌گوشتي را جدا كردند، آن‌ها را در ديگي پختند و رسول الله صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ از گوشت و آب گوشت آن‌ها ميل نمودند» (مسلم 1218 به همين معنا) و اين دليلي است بر تأكيد خوردن از گوشت قرباني و ‌هدي است.
ما مي‌گوييم: وكالت دادن براي قرباني صحيح است، آن‌هم به اين صورت كه بايد اين قرباني در حضور شخص و در خانه‌اش و يا حداقل در شهرش صورت گيرد و او شاهد برذبح قرباني باشد و از گوشت آن بخورد. شعاير دين را به اين صورت آشكار نمايد و بايد بداند كه مقصود ازذبح قرباني فقط گوشت قرباني نيست؛ چرا كه الله تعالي مي‌فرمايد:[ لَنْ يَنَالَ اللَّهَ لُحُومُهَا وَلا دِمَاؤُهَا وَلَكِنْ يَنَالُهُ التَّقْوَى مِنْكُمْ]
(گوشت‌ها و خون‌هاي قرباني هرگز به الله نمي‌رسد [و موجب رضاي او نمي‌گردد] بلكه تقوا [و ورع اخلاص] شما بدو مي‌رسد). «حج 37»
رسول الله صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ به كسي كه قبل از نماز عيد ذبح كرده بود، فرمود:« فَإِنَّمَا هُوَ لَحْمٌ قَدَّمَهُ لِأَهْلِهِ »: (اين گوشتي است كه آن را براي خانواده‌ي خود تقديم كرده است). بخاري (5545،965) مسلم (1961)
به ابوبرده رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُ فرمود: [شَاتُكَ شَاةُ لَحْمٍ ] (گوسفندت گوسفند گوشتي بوده است). يعني: به هدف خوردن گوشت ذبح شده است. بخاري(5556،983،955) مسلم(1961)
لذا رسول الله صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ بين قرباني و بين حيوان گوشتي تفاوتي قايل شده‌اند. علما مي‌گويند: اگر گوشت صد شتر را صدقه بدهي باز هم با يك گوسفند قرباني از نظر پاداش برابري نمي‌كند. و اين خود بيانگر اين است كه قبل از آن كه به منفعت گوشت قرباني توجه شود با ذبح قرباني، به الله تقرب جسته مي‌شود.

شيخ ابن عثيمين، فقه العبادات،( ص-342،343)
IslamPP.Com



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

از علي رضی الله عنه روايت است كه فرمود: شما را خبر ندهم كه بهترين اين امّت بعد از پيامبر كيست؟ ابوبكر. سپس گفت: آيا به شما بگويم كه بعد از ابوبكر از همه چه كسي بهتر است؟ عمر. (مسند احمد 1/106، 110-127، احمد شاكر بيشتر طُرُق اين احاديث را صحيح دانسته‌است.)

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 1452
دیروز : 6572
بازدید کل: 6574818

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010