Untitled Document
 
 
 
  2026 Mar 28

----

09/10/1447

----

8 فروردين 1405

 

تبلیغات

حدیث

 

ابوهريره رضی الله عنه  مي‌گويد: رسول‌خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: (اللهم إني أحبه فأحبه و أحب من يحبه) يعني: «بارخدايا! من، حسن را دوست دارم؛ پس تو نيز او و دوستداران او را دوست بدار». 
 مسند احمد (2/249،331)، با سند صحيح

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

الهیات و ادیان>فرقه ها و مذاهب>شیعه > دوازده امام شیعه

شماره مقاله : 1682              تعداد مشاهده : 692             تاریخ افزودن مقاله : 3/3/1389

دوازده امام شیعه

س  – به اعتقاد شیعه دوازده امام آنها چه کسانی هستند؟

ج – اولین آنها خلیفه راشد علی بن ابی طالب علیه السلام  است که کینه­اش ابو الحسن و لقبش مرتضی است و سال 23 قبل از هجرت به دنیا آمد و در سال 40 هجری به شهادت رسید.

2- حسن فرزند علی  علیه السلام که کنیه­اش ابو محمّد، و لقبش ذکی است(2 -50 ).

3- فرزند علی حسین علیه السلام  که کنیه اش ابو عبدالله و لقبش شهید است (3 / 61 ).

4- علی بن حسین بن علی علیه السلام  کنیه اش را ابو محمّد و لقبش را زین العابدین است (38 – 95).

5 – محمّد بن علی بن حسین، کنیه اش ابو جعفر و ملقّب به باقر است (57 – 114).

6 – جعفر بن محمّد بن علی کنیه اش ابو عبدالله و ملقب به صادق است (8 – 148).

7- موسی بن جعفر بن محمّد کنیه­اش ابو ابراهیم و ملقب به کاظم است (128 – 183 هجری).

8 – علی بن موسی بن جعفر، کنیه اش ابو الحسن و ملقب به رضا است (148 – 203 هجری).

9 – محمّد بن علی بن موسی، کنیه اش ابو جعفر و ملقّب به جواد است (195 – 220 هجری).

10- علی بن محمّد بن علی علیه السلام، کنیه­اش ابو الحسن و هادی لقب اوست (212 – 245 هجری).

11- حسن بن علی بن محمّد، او را ابو محمّد کنیه داده­اند، و به عسکر ملقّب است (232 – 260 هجری).

12- محمّد بن حسن بن علی علیه السلام،کنیه­اش ابو القاسم است و او را مهدی لقب می­دهند (و ادعا می­کنند که در سال 255 یا 256 به دنیا آمده است)[1].

 

سؤال و جوابهايي در مورد شیعیان اثنا عشری، تألیف: عبدالرحمن بن سعد الشثری، مترجم: اسحاق دبیری



[1] - اصول الکافی ج 1 / 452 .



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

از محمّد بن عقيل بن ابي طالب روايت است: علي رضی الله عنه براي ما سخنراني كرد و گفت: اي مردم! شجاع‌ترين مردم كيست؟ گفتيم: شما، اي امير مؤمنان! گفت: ابوبكر صديق رضی الله عنه شجاع‌ترين مردم است، در روز جنگ بدر ما براي رسول الله صلی الله علیه و سلم سايه‌باني درست كرده بوديم، گفتيم: چه كسي در كنار پيامبر صلی الله علیه و سلم از ايشان نگهباني مي‌کند تا كسي از مشركان به او نزديك نشود؟ كسي جز ابوبكر براي نگهباني نايستاد، او بود كه با شمشير از غلاف كشيده كنار سر مبارك او ايستاده بود، هرگاه كسي مي‌خواست به رسول الله صلی الله علیه و سلم نزديك شود ابوبكر با شمشيرش جلوي او را مي‌گرفت و من خودم (علي) ديدم كه مشركان گلوي رسول الله صلی الله علیه و سلم را گرفته‌اند و تكان مي‌دهند و مي‌گويند: تو همان كسي هستي كه معبودان را‌ يكي دانسته‌اي، سوگند به خدا كسي جز ابوبكر رضی الله عنه به ‌او نزديك نشد، در آن زمان ابوبكر دو گيسوي بلند داشت، در حالي كه با سرعت مي‌آمد گيسوانش را كنار مي‌زد، آمد و گفت: واي بر شما! آيا مردي را مي‌كشيد كه مي‌گويد: پروردگارم الله ‌است و برايتان از جانب پروردگارش آيات و نشانه‌هاي واضح و و روشن آورده‌است! در آن روز ‌يكي از دو گيسوي ابوبكر كنده شد. راوي می‌گويد: علي مخاطبان را سوگند داد كه ‌آيا نزد شما مؤمن آل فرعون بهتر بوده ‌يا ابوبكر؟ مردم چيزي نگفتند، علي گفت: سوگند به خدا ابوبكر از مؤمن آل فرعون بهتر است، آن مرد که ايمانش را پوشيد، خداوند او را ستود. امّا ابوبكر جان و خون و مالش را در راه خدا فدا كرد(المستدرک(3/67)صحیح است برشرط مسلم و ذهبی موافق آن است).

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 4074
دیروز : 28415
بازدید کل: 16422784

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010