Untitled Document
 
 
 
  2026 Apr 08

----

20/10/1447

----

19 فروردين 1405

 

تبلیغات

حدیث

 

پيامبر اكرم صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ فرموده است:[ إِنَّ الدِّينَ يُسرٌ؛ وَلَنْ يُشَادَّ الدِّينَ أَحَدٌ إِلا غَلَبَهُ]
«بدون ترديد دين آسان است، و هيچ كس در دين سختي نكرده است مگر آن كه مغلوب دين شده است.»
بخاري (19)
 

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

الهیات و ادیان>فرقه ها و مذاهب>ظاهری

شماره مقاله : 2346              تعداد مشاهده : 648             تاریخ افزودن مقاله : 7/5/1389

مذهب ظاهرى يكى از مذاهب اهل سنت هسـت، و بنيانگذار مذهب ظاهرى شخصى بنام داود بن علي أصفهاني است، و امام أبو محمد ابن حزم أندلسي در كتابش "المُحَلّى" اين مذهب را تجديد كرد، لذا ابن حزم از علماء برجسته اين مذهب بشمار ميرود.



و مذهب ظاهرى يك مذهب فقهى است و مذهب عقيدتى نيست، و مذهبى است كه به ظاهر قرآن و احاديث پيامبر صلى الله عليه و سلم نگاه ميكند و علت و تعليل و قياس و رأى و تاويل را نفى ميكند، و اگر دليلى از قرآن و سنت براى حرمت يك مسئله اى نبود، آنرا مباح ميدانند و دليلشان اين ايه است كه ميگويد: " هُوَ الَّذِي خَلَقَ لَكُم مَّا فِي الأَرْضِ جَمِيعاً " (البقرة : 29)، يعنى: " اوست‌ آن‌ ذاتي‌ كه‌ آنچه‌ در زمين‌ است‌ همه‌ را براي‌ شما آفريد "



مثلا در مورد حديث پيامبر صلى الله عليه و سلم كه فرمودند: "لا يبولن أحدكم في الماء الدائم ثم يغتسل فيه" (كسى در آب راكد ادرار نكند كه سپس در آن آب غسل كند"، علت ممنوع بودن غسل در اين آب راكد، نجسات است زيرا در آن ادرار شده، ولى در مذهب ظاهرى فقط منع كردن ادرار در آب راكد از آن نتيجه ميگيرند، و ميگويند كه اگر كسى در شيشه اى ادرار كند و سپس آنرا در آب راكد بريزد ميتواند در آن آب غسل كند زيرا فقط از غسل كردن در آبى منع شده كه مستقيما در آن ادرار كرده باشد، ولى درستش اينست كه علت منع بودن وجود ادرار يعنى نجاست در آب راكد است، چه مستقيما كسى در آن ادرار كند و چه جايى ديگر ادرار كند و سپس آن ادرار را در آن آب راكد بريزد.



و بطور خلاصه اين اختلافات فقط فقهى است و مذهب ظاهرى يكى از مذاهب اهل سنت بشمار ميرود، و امام ابن حزم ظاهرى يكى از علماء بزرگ و فقيه و مجتهد مذهب ظاهرى و همچنين اهل سنت بشمار ميرود.



وصلی الله وسلم علی محمد و علی آله و اتباعه الی یوم الدین

سایت جامع فتاوای اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

از علی  رضی الله عنه این حدیث روایت شده است: «حدثني رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم بِأربعِ كلمات:لَعَنَ اللَّهُ مَنْ ذَبَحَ لغيرِ الله،  لَعَنَ الله مَنْ لَعَنَ والديهِ،  لَعَنَ اللَّهُ من آوى مُحْدِثاً، و لَعَنَ الله من غَيَّرَ مَنَارَ الأرضِ». «رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم چهار چیز را به من گفتند: 1- لعنت خدا بر کسی باد که برای غیر خدا ذبح می‌کند 2- لعنت خدا بر کسی باد که والدینش را لعنت می‌کند 3- لعنت خدا بر کسی باد که محدث (مفسد في الأرض) را جای می‌دهد. 3- لعنت خدا بر کسی باد که علامت‌های زمین را تغییر می‌دهد. » صحیح مسلم 3/1567 حدیث (1978)، وصحیح ابن حبان، ومستدرک حاکم وسنن النسائی.

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 6425
دیروز : 33606
بازدید کل: 16555815

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010